Δήμος Φλώρινας: Μένουμε πιστοί στις αποφάσεις του ΕΟΔΥ – Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε το δάσος για το δέντρο

Το τελευταίο διάστημα, ορισμένοι διακινούν απόψεις και προσωπικές τους εκτιμήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απέχουν από την πραγματικότητα και το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως άτομα, φορείς και κοινωνία. Μάλιστα, κάποιοι υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, μετέρχονται ανοίκειους χαρακτηρισμούς που πρωτίστως προσβάλλουν αυτούς τους ίδιους που τα γράφουν.

Ο Δήμος Φλώρινας και η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ σ’ ότι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας, πολύ περισσότερο που στην περιοχή μας τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, η Δημοτική Αρχή πήρε μια σειρά από μέτρα για την ανακούφιση της αγοράς και θα συνεχίσει να το κάνει. Παράλληλα, αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετη αύξηση των κρουσμάτων, που θα έχει βαρύτατες οικονομικές συνέπειες για την τοπική αγορά και οδυνηρές για τη ζωή μας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στάση μας στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, αλλά και γενικότερα ως προς τη διοργάνωση εκδηλώσεων που μπορεί να προκαλέσουν συνωστισμό και αρνητικές συνέπειες.

Αντιπαρερχόμαστε τους χαρακτηρισμούς και το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων, που θεωρούν τον εαυτό τους ως τον σωτήρα της τοπικής οικονομίας, μένοντας πιστοί στις αποφάσεις του ΕΟΔΥ και των ειδικών επιστημόνων.

 

Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε το δάσος για το δέντρο.

Η ατομική ευθύνη πρέπει να γίνει απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και υπευθυνότητας!

Καλές γιορτές!