Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση»

Ανακοινώνεται η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και το Τμήμα Ψυχολογίας, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην προκήρυξη που ακολουθεί.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

με τίτλο

«ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 – 2021

 

Διάρκεια σπουδών: Δύο (2) εξάμηνα

 

Μαθήματα: θεωρητικά και εργαστηριακά, συμπυκνωμένα και εντατικά,

με σύγχρονη και ασύγχρονη διαδικτυακή επικοινωνία

 

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση», το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Σ.Κ.Α.ΕΠ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) και διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων και το Τμήμα Ψυχολογίας της οικείας Σχολής καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση για την κάλυψη ογδόντα (80) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Δ.Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση» (Φ.Ε.Κ. 4400/6-10-2020, Τ.Β΄) οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο  «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση».

Την ευθύνη και τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος έχει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. Ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ορίζεται σε ογδόντα (80) μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα πραγματοποιείται σε δύο (2) τμήματα φοιτητών, ένα (1) τμήμα με έδρα την πόλη της Φλώρινας και ένα (1) τμήμα με έδρα την πόλη της Κοζάνης.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.100 €, τα οποία θα καταβάλλονται σε δύο δόσεις (600€ στην έναρξη του 1ου και 500 € στην έναρξη του 2ου εξαμήνου)

 

Κατηγορίες πτυχιούχων

Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ελληνικών Α.Ε.Ι. ή T.E.I. ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που προτίθενται να διδάξουν γνωστικά αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνονται στα Αναλυτικά Προγράμματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής, Τεχνικής και Επαγγελματικής), καθώς και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια ή τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι κάτοχοι τίτλου σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

 

Πρόσθετες πληροφορίες – έγγραφα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος στη διεύθυνση: http://www.eled.uowm.gr/ ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία της Κοσμητείας.

Τηλ. επικοινωνίας: +302385055045

Email: [email protected]

 

Η αναλυτική προκήρυξη του ΔΠΜΣ μπορεί να ανακτηθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1Bkv6jaIRDkRcjKTjsJBppI8O13mSnDFG/view?usp=sharing

 

Η αίτηση υποψηφιότητας μπορεί να ανακτηθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1fZDeBIBiVL4NhRpg7DCGB7tmX9CEhv6R/view?usp=sharing

 

Η απόφαση ίδρυσης και λειτουργίας του ΔΔΠΜ μπορεί να ανακτηθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1o7MiAyi5OYmUQJobfQMWU6p9fNGaE7AX/view?usp=sharing

 

Ο Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΜΣ μπορεί να ανακτηθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1WYtPXgBehO2eUaIKJatDAYVlMr3lgfH9/view?usp=sharing