Δικτυώσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας με κοινωνικούς φορείς στο Αμύνταιο

Τον Δήμο Αμυνταίου επισκέφτηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο της δικτύωσης αλλά και της συνεργασίας με τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου και η από κοινού συνεργασία για την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη του Κέντρου, Σοφία Μητσκοπούλου – Νομικός και Δέσποινα Τζέτζη – Κοινωνική Λειτουργός, επισκέφτηκαν την Κοινωνική υπηρεσία/πρόνοια του Δήμου Αμυνταίου, τον Προϊστάμενο κ. Αβραάμ Θεοδωρίδη, και τον υπεύθυνο του τμήματος κ Νεβολιάνη Παύλο, την γραμματεία του Δημαρχείου, το προσωπικό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Αμυνταίου, την κα Σοφία Παπατριανταφύλλου – Κοινωνική Λειτουργό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της τοπικής κοινότητας Αετού, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμυνταίου, το Ειρηνοδικείο Αμυνταίου, καθώς επίσης και το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου και τον Υποδιοικητή Αβραμίδη Χρήστο .Τέλος, συναντήθηκαν με την Διευθύντρια κα. Αλεξανδρίδου Ελένη και το προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου και τον Διευθυντή του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου κ. Καλλίνη Μιχαήλ και την ομάδα αποκατάστασης του Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των γυναικείων θεμάτων της έμφυλης βίας από τους τοπικούς φορείς , καθώς κρίνεται απαραίτητη για τη συνοχή και την ευημερία ενός τόπου, ενώ έχει μεγάλη σημασία και η συνεργασία των φορέων στην προσπάθεια της καταπολέμησης και εξάλειψης όλων των μορφών της έμφυλης βίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου αφορούν στην υποστήριξη των γυναικών που δέχονται ενδοοικογενειακή βία ή και πολλαπλές διακρίσεις εξαιτίας του φύλου τους (άνεργες γυναίκες, μονογονείς, ΑμεΑ, κλπ) μέσω:

  • Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής
  • Κοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής
  • Νομικής συμβουλευτικής
  • Εργασιακής συμβουλευτικής
  • Ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης για θέματα ισότητας
  • Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας σε άλλες συνεργαζόμενες δομές (όποτε κρίνεται σκόπιμο)
  • Υλοποίηση δράσεων πρόληψης για την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

 

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Τυρνόβου 6, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: [email protected]

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

 

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

*Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία».