Δράσεις αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, κινητοποιώντας για άλλη μια φορά τις τοπικές Επιχειρήσεις, τους πολίτες, τους φορείς και τους Εθελοντές του, οργάνωσε χριστουγεννιάτικη δράση συλλογής και δεματοποίησης ειδών πρώτης ανάγκης, που διανεμήθηκαν πόρτα πόρτα σε 45 σπιτικά του νομού Φλώρινας, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλαπλά και έντονα προβλήματα (υγείας, οικονομικά, κοινωνικά κα.) Τα δέματα περιείχαν τρόφιμα νωπά και μακράς διαρκείας, αλλά και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.

Επιπλέον, συμμετέχοντας στη Δράση της Κοινότητας Φλώρινας «ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», το Τμήμα προέτρεψε τα μέλη του για την προσφορά τροφίμων, τα οποία συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Φλώρινας, για τις ανάγκες του συσσιτίου της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, που παρασκευάζεται καθημερινά για πολλούς απόρους συμπολίτες μας.

Ξεχωριστή ήταν και η συνεργασία του Τμήματος με τον Δήμο Φλώρινας, για τη χορηγία ειδών φροντίδας κατάκοιτων και ιματισμού κλίνης στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, που φιλοξενεί ειδικά περιστατικά ηλικιωμένων με αυξημένες ανάγκες.