Δράση ενημέρωσης και στολισμού του πεζόδρομου από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας και το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Στόχος να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε εκατομμύρια εθελοντές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας και η ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας «Ευρωπαίοι Πολίτες – Ενεργοί Πολίτες», συνδιοργανώνουν δράση το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του εθελοντισμού, ενημερώνοντας τους πολίτες για την ανάγκη του στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, τον ειδικό ρόλο και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η τοπική κοινωνία σε θέματα εθελοντισμού, την αξία και τη δυναμική της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα διανεμηθεί στους πολίτες ενημερωτικό υλικό και στη συνέχεια οι εθελοντές θα προβούν σε στολισμό, με φυσικά υλικά, σημείων του πεζόδρομου της πόλης.

Στη δράση θα συμμετέχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του 2ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας, οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος Ζαφειριώ Μελισίδου, Αρχοντούλα Νικολάου και Θεοδώρα Τόλη και εθελοντές/τριες του Γραφείου Εθελοντισμού.

Πιστεύουμε στον εθελοντισμό γιατί δημιουργεί ενεργούς πολίτες, που νοιάζονται για τον τόπο τους, που συμμετέχουν στην κοινωνία, που προσφέρουν και ενεργούν ανιδιοτελώς.