Δωρόσημο Πάσχα 2020: Πότε ξεκινάει η πληρωμή του στους οικοδόμους

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι  τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς το δωρόσημο Πάσχα 2019 (Α’ τετραμήνου) στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ θα προχωρήσει στην πληρωμή Δωροσήμου Πάσχα με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού για όσους έχουν δηλώσει IBAN.

Οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται και για την καταβολή αδειοδωροσήμου (Εγκ. τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ 11/2011). Για την καταβολή δωροσήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε νέος λογαριασμός καταθέσεων, είτε οποιοσδήποτε υπάρχων σε μία από τις Τράπεζες που δραστηροποιούνται στη χώρα αρκεί ο δικαιούχος να είναι ο πρώτος δικαιούχος.

Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί για την καταβολή δωροσήμου, καταχωρούνται στο Μητρώο που τηρείται στον ΕΦΚΑ για κάθε ασφαλισμένο.

Σε περίπτωση που μετά την ένταξή στο νέο σύστημα πληρωμής δωροσήμου, κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να αλλάξει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού ή της διεύθυνσης κατοικίας του, θα ακολουθήσει τη διαδικασία μεταβολής στοιχείων Μητρώου (προσέλευση σε οποιοδήποτε Υποκ/μα Μισθωτών ΕΦΚΑ).

Σε οποιαδήποτε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ο δικαιούχος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ