Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας, 8-12 Μαρτίου: Νέοι φορείς της Φλώρινας συστρατεύονται στην κοινή δράση

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με φορείς για τη στήριξη της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας, από τον Ερυθρό Σταυρό Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Ιορδανίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Κων. Σιάκος, οι Σύλλογοι Φοιτητών των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, οι Νομαρχιακές Επιτροπές Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στη Φλώρινα κ. Μ. Νεοκαζιώτου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Φλώρινας, κ. Μιχάλης Ρωμανίδης, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου, ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού κ. Χάτζιο και την Πρόεδρο του ΕΕΣ Φλώρινας κ. Μπαφίτη και δήλωσαν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στη δράση, που έχει σκοπό να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις σε αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα  από τις 8 και 12 Μαρτίου και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Γραφείο Εθελοντισμού και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου», αλλά και με τις Κοινότητες Αμμοχωρίου, Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος και Φλώρινας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν πέντε (5) ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Φλώρινα και στις παραπάνω Κοινότητες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στην κοινή προσπάθεια και να προσφέρουν το ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ!

Οι ημέρες και οι χώροι διεξαγωγής των αιμοδοσιών είναι οι εξής:

Τρίτη 8 Μαρτίου: Φλώρινα, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου

Τετάρτη 9 Μαρτίου: Κ. Κλεινές, πρώην Ιατρείο

Πέμπτη 10 Μαρτίου: Αμμοχώρι, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινότητας

Παρασκευή 11 Μαρτίου: Μελίτη, Κοινότητα

Σάββατο 12 Μαρτίου: Πέρασμα, πρώην Δημαρχείο

Ώρες αιμοληψιών: Από τις 9.00 έως τις 13.00.

Για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των αιμοδοσιών, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση https://forms.gle/wuMovyahJtYRFH3D9. Εάν αντιμετωπίζουν δυσκολία ως προς τη συμπλήρωσή της, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6970716108 ή να προσέλθουν απευθείας τη μέρα της αιμοδοσίας.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες εξασφαλίζουν σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τους ίδιους και για τους οικείους τους, τόσο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και από τον Δήμο Φλώρινας.

Οι αιμοληψίες θα διεξαχθούν αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις αιμοδοσίας, πληροφορίες παρέχονται από το αρμόδιο Τμήμα του Νοσοκομείου Φλώρινας, στο τηλ. 2385045266.

Καλούνται νέοι και παλαιοί Εθελοντές Αιμοδότες να συνδράμουν στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για αίμα.

Κινητοποιούμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς!

Δίνουμε ΑΙΜΑ, δίνουμε ΖΩΗ!