Εγγραφή νέων μελών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Εγγραφή νέων μελών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει πλέον ανοίξει δυναμικά τις πύλες του σε όλους και έχει ξεκινήσει διαδικασία εγγραφής νέων μελών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διεξαχθούν καθαρές και δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικής Διοίκησης και Περιφερειακών Συμβουλίων στις 17 Φεβρουαρίου 2019. Καθημερινά έως την 7η Φεβρουαρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι γίνονται εγγραφές νέων μελών στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας 9:00 – 13:00. Επίσης την ίδια ημέρα και ώρα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΕΕΣ στην Φλώρινα (όπου οι υποψήφιοι υποβάλλουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά για την υποψηφιότητά τους στο γραφείο του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας, στον ημιώροφο του Διοικητηρίου). Για την υποβολή αίτησης υποψηφιότητας για το Περιφερειακό Συμβούλιο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

α) Αίτηση υποψηφιότητας

β) Βιογραφικό σημείωμα

γ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου

Τα δικαιολογητικά αυτά στη συνέχεια θα σταλούν και θα ελεγχθούν από το ΚΔΣ του ΕΕΣ. Υποδείγματα των δικαιολογητικών για τα Περιφερειακά Συμβούλια, είναι διαθέσιμα στην Κεντρική Ιστοσελίδα του Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1290

Τα εγγεγραμμένα μέλη του ΕΕΣ:

  • Συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, λαμβάνοντας μέρος στις Περιφερειακές και Γενικές Συνελεύσεις.
  • Έχουν δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» σε περιφερειακό (Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας) και σε κεντρικό επίπεδο (Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο).
  • Ενημερώνονται για τις επιχειρησιακές δράσεις και διεργασίες που συντελούνται στον Ε.Ε.Σ.

Προϋποθέσεις απόκτησης ιδιότητας μέλους:

  • Συμπλήρωση αίτησης μέλους και κατάθεσή της στο Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Φλώρινας.
  • Καταβολή εγγραφής δέκα ευρώ (10€) και ετήσιας συνδρομής δέκα ευρώ (10€).

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές του ΕΕΣ απαλλάσσονται από την εφάπαξ εγγραφή των 10 ευρώ, ενώ η ετήσια συνδρομή των 10€ είναι καταστατική υποχρέωση όλων των μελών ανεξαιρέτως. Επιπρόσθετα διευκρινίζεται ότι η ετήσια συνδρομή των 10€ θα παραμένει στο Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας. Aυτό σημαίνει ότι με τη συνδρομή σας ενισχύετε ιδιαίτερα το έργο του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας. Τέλος όπως ορίζεται από το καταστατικό μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νέο καταστατικό η εγγραφή των μελών που έγινε κατά το έτος 2015 θεωρείται ΑΚΥΡΗ. Ως εκ τούτου όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη Γενική συνέλευση της 17ης Φεβρουαρίου 2019 για την ανάδειξη νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΕΕΣ Φλώρινας θα πρέπει να εγγραφούν εκ νέου. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα μας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήσεων για να επιστραφεί το ποσό των 5 ευρώ της προηγούμενης εγγραφής σας.

Για την περιοχή του Αμυνταίου θα γίνει συνάντηση  – ενημέρωση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και νέες εγγραφές.

Ο ΕΕΣ βρίσκεται στην ιστορική στιγμή όπου εθελοντές και μέλη του σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκλέγουν τη διοίκησή του τόσο σε Κεντρικό, όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο και συμμετέχουν έτσι στον εκσυγχρονισμό και τον πλήρη εκδημοκρατισμό του.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών στον ΕΕΣ μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του ΕΕΣ Φλώρινας και στην υπεύθυνη καμπάνιας εγγραφής νέων μελών κ. Γρατσία Ειρήνη:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2385 3 50596 (Γραφείο ΕΕΣ – ημιώροφος Διοικητηρίου)

6934384540 (Γρατσία Ειρήνη, υπεύθυνη καμπάνιας εγγραφής μελών)

site: http://redcrossflorina.blogspot.com

e-mail: [email protected]