Εγκαίνια του πολυχώρου εκδηλώσεων & ημερίδα διοργανώνει το επιμελητήριο Φλώρινας το Σάββατο 30/04/2022

Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στην πόλη της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη Συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ Ιωάννης Μασούτης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, θα τοποθετηθεί σχετικά με τις Ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα πρόσθετα σχέδια για την μετά το λιγνίτη εποχή και τα μέτρα που αναμένονται από την πολιτεία, ενώ ο κύριος Σάββας Σαπαλίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, θα τοποθετηθεί σχετικά με τις δυνάμεις και αδυναμίες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 30 Απριλίου 2022, και ώρα 09:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Πολυχώρου Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας (Μεγαρόβου 15, Ισόγειο).

Ακολούθως στις 10:30, θα οργανωθεί στην Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημερίδα με θέμα: “Στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας κατά την μετάβαση της στην μεταλιγνιτική εποχή”. Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση εκ μέρους του Επιμελητηρίου μιας ολοκληρωμένης πρότασης αναδιάρθρωσης του τοπικού επιχειρηματικού / αναπτυξιακού  μοντέλου, κατά την διαδικασία μετάβασης της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή, που εκπόνησε το Επιμελητήριο Φλώρινας.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό και το Επιμελητήριο Φλώρινας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδας

Για το Επιμελητήριο Φλώρινας

Ο Πρόεδρος

Σάββας Σαπαλίδης

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜA ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 “ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ” 

Σάββατο 30 Απριλίου 2022, 10:30 -12:30

Τόπος Διεξαγωγής: Επιμελητήριο Φλώρινας (Μεγαρόβου 15, Φλώρινα)

09:30 – 10:30 Εγκαίνια Πολυχώρου Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Φλώρινας
10:30 – 10:40 Άνοιγμα των εργασιών από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννη Μασούτη
10:40 – 11:00 Χαιρετισμοί/Τοποθετήσεις Επίσημων Προσκεκλημένων
11:00 – 11:15 Προτάσεις Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας  κατά την Μετάβαση στη Μεταλιγνιτική Εποχή, από τον κ. Σάββα Σαπαλίδη, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Φλώρινας.
11:15 – 11:30 Σύγχρονες Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Εμπορευματικά Κέντρα, η περίπτωση της Φλώρινας στην μεταλιγνιτική εποχή, από τον Καθ. Δημήτριο Βλάχο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Εφοδιαστικών Αλυσίδων, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.
11:30 – 11:45 Δυνατότητες ανάπτυξης της πράσινης επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Φλώρινας στην μεταλιγνιτική εποχή, από τον Καθ. Άγι Παπαδόπουλο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.
11:45 – 12:00 Δυνατότητες ανάπτυξης του Αγροδιατροφικού κλάδου στην περιοχή της Φλώρινας στην μεταλιγνιτική εποχή, από την Καθ. Κατερίνα Μέλφου, Κοσμήτορα Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
12:00 – 12:30 Συζήτηση
12:30 Λήξη Εργασιών