“Εγρήγορση και εκπαίδευση”

Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Φλώρινας

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε μέρα τη μέρα να συσσωρεύεται η γεωπολιτική ένταση στην περιοχή μας.

Το ενδεχόμενο να κληθούμε εμείς οι έφεδροι από την πατρίδα για να την υπηρετήσουμε στα όπλα φαντάζει πια ολοένα και πιο πιθανό. Η Ελληνική κοινή γνώμη το συναισθάνεται όλο και περισσότερο. Η Λέσχη μας με όλα της τα παραρτήματα ανά την Ελλάδα το αντιλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια, γιαυτό και συνεχώς ασκείται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αμείωτο ρυθμό.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία της πόλης μας αλλά και της πατρίδας μας ότι βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, μέσα από συνεχή εκπαίδευση, ώστε όταν χρειαστεί να συνεισφέρουμε με τον βέλτιστο τρόπο ο καθένας όπου, όταν, και στο πόστο που θα τον καλέσει η Πατρίδα.

Οι άντρες και οι γυναίκες της ΛΕΦΕΔ, πολίτες-οπλίτες, έφεδροι  κάθε βαθμού, ειδικότητας, σώματος και όπλου, εκπαιδευόμαστε στις δεξιότητες του πολέμου, ετοιμαζόμαστε, αγωνιζόμαστε και προσδοκούμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, μόλις οι Ένοπλες Δυνάμεις μας χρειαστούν, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητα, κόβοντας την όρεξη σε κάθε επιβουλέα. Διότι μόνο με την σεβαστή αποτρεπτική ισχύ μπορεί να υπάρξει ειρήνη. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας. “Si vis pacem para bellum”.

Συνεχής εκπαίδευση, λοιπόν. Όσοι ζωντανοί! Κανένας μην επαναπαύεται, κανένας δεν περισσεύει. Η πατρίδα μας καλεί όλους σε ετοιμότητα.

Για την Ελλάδα, για τους βωμούς και τις εστίες μας, για τις ΕΔ.

Το ΔΣ του Παραρτήματος ΛΕΦΕΔ Φλώρινας