Εκδήλωση στο Νέο Καύκασο Φλώρινας

«Από τα βουνά του Καυκάσου… στο μεθοριακό οικισμό του Ν. Καυκάσου»

Στην εκδήλωση «Από τα βουνά του Καυκάσου… στο μεθοριακό οικισμό του Ν. Καυκάσου», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στην Τοπική Κοινότητα Νέου Καύκασου Φλώρινας από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Καυκάσου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Στην εκδήλωση, στην οποία κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης και η κ. Κυριακή Αμανατίδου, ο κ. Δήμαρχος στο χαιρετισμό του είπε:

«Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όλους. Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση την οποία μου κάνατε να βρίσκομαι σήμερα εδώ.

Να συγχαρώ τους ομιλητές για τις εξαιρετικές τοποθετήσεις τους, οι οποίες είναι σημαντικές όχι μόνο για την ιστορία του χωριού, αλλά και για την ιστορία των κατοίκων οι οποίοι μετεγκαταστάθηκαν εδώ. Ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που μας δίδαξε πολλά.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι και να κάνετε και να ξέρετε πως ο Δήμος Φλώρινας θα είναι κοντά σας και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες διανύουμε θα σταθούμε δίπλα σας με κάθε μέσο».

 

 

΄΄ ΚΑΙ ΞΑΝ΄,   ΠΟΥΛΙ΄ Μ,  Α΄ ΣΗΝ ΑΡΧΗΝ … ‘’

– Ο Εξωραϊστικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Καυκάσου Φλώρινας την 17/2/2013 πραγματοποίησε εκδήλωση με ομιλητές τους : Κωνσταντίνο φωτιάδη και Κυριακή Αμαραντίδου,  με θέμα: ΄΄ Από τα βουνά του Καυκάσου.. στον μεθοριακό οικισμό Ν. Καυκάσου Φλώρινας ΄΄ . Μια λεπτομερείς ιστορική αναδρομή μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι ομιλητές,  από αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις κατοίκων του χωριού που έζησαν όλη αυτή τη διαδρομή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή βασιλόπιτας. Το ΄΄ φλουρί ΄΄ έπεσε στον μικρό Σταύρο Καγιαλίδη, παραλαμβάνοντας από τον σύλλογο την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. φλώρινας,  κ. Ηλιάδης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε., κ. Αντωνιάδης Ιωάννης, οι πολιτευτές της Ν.Δ. του Νομού μας,  κ. Παπασωτηρίου Σταύρος,  κ. Βόσδου Σωτήριος και η κ. Γεωργοπούλου Δήμητρα.

Εκ μέρος του Δ.Σ. ευχαριστούμε την τοπική εφημερίδα ΄΄ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΄΄ και τον Τ/Ο σταθμό WEST TV, για την κάλυψη της εκδήλωσης  και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Φίλο.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Αγησίλαος                                                  ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ Αφροδίτη