Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 με αποκορύφωση την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών και του στρατού στον καθιερωμένο χώρο.

Οι Φλωρινιώτες λόγω του τριημέρου αλλά επηρεασμένοι και από την οικονομική κατάσταση δεν συμμετείχαν όπως τις άλλες φορές.

Να επισημάνουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης δεν βρίσκονταν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στα κάγκελα, διαμαρτυρόμενος για τα μνημόνια μαζί με άλλους συντρόφους του αλλά στην εξέδρα των επισήμων.

 

Στις δηλώσεις τους είπαν:

 

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

Η πατρίδα μας γιορτάζει τη διπλή γιορτή τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό.

Πάντα το Έθνος να είναι ελεύθερο.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑΣ, Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου  

 Ο καθείς εφ΄ω ετάχθη. Με καθημερινούς αγώνες δημιουργίας, να συμβάλουμε εις την ανάταξιν της χώρας. Ήρθε η ώρα την δόξα των προγόνων π[ου σήμερα τιμούμεν ας μιμηθώμεν.

 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Βουλευτής ΝΔ  ΠΕ Φλώρινας

Μεγάλη μέρα σήμερα και για την ορθοδοξία και για την Πατρίδα μας. οι Φλωρινιώτες για άλλη μια φορά, παρά τα δύσκολα που περνάμε, τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ημέρα.

Μια μέρα που τη σημερινή εποχή είναι δύσκολη αλλά μας δίνει το μήνυμα για το πώς πρέπει ομονοούντες να κρατήσουμε με υπομονή με ομοψυχία, με δύναμη να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια. Βλέπετε ότι λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να κρατάμε την Ελλάδα πάντα ελεύθερη.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, Αντιπεριφερειάρχης  ΠΕ Φλώρινας

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, γι’ αυτή τη διπλή γιορτή, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και πάντα ελεύθεροι.

Τιμώντας αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα μας, τιμούμε τους εαυτούς μας. το να αποδίδουμε φόρο τιμής σε αυτούς, χαράσσουμε το μέλλον για τη νεολαία μας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος Φλώρινας

Μεγάλη ημέρα σήμερα για το έθνος μας και τη θρησκεία μας. Τιμήσαμε τους προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους, για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Ελπίζουμε ότι την ελευθερία μας αυτή θα τη διατηρήσουμε και δεν αναφέρομαι μόνο στη σωματική ελευθερία, αλλά και την πνευματική ελευθερία κυρίως αυτή την περίοδο, με όλους αυτούς που μας πιέζουν με τα οικονομικά μέτρα.

 

 

Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 25η Μαρτίου

 

Η Φλώρινα για άλλη μια φορά γιόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου:

• προς όλους τους κατοίκους της Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

• προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου κ. Γεώργιο Αποστολίνα για την παρουσία του.

• την ομάδα Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας που είχε την ευθύνη της παρέλασης και συγκεκριμένα τον κύριο Γρηγόρη Ναλπαντίδη που είχε το γενικό πρόσταγμα, τον κ. Ηλία Μούλελη που εκτέλεσε χρέη τελετάρχη στην επιμνημόσυνη δέηση της 25ης Μαρτίου, την κυρία Κική Κασκαμανίδου για την παρουσίαση της εκδήλωσης της 23ης Μαρτίου και την κυρία Σοφία Τερζή.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ:

• όλα τα τμήματα που παρήλασαν με άψογο τρόπο.

• τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Μπαρδάκα, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της επετείου και με τον εμπεριστατωμένο λόγο εξέπεμψε το μήνυμα της διπλής εορτής.

• τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Ωδείου Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την καθηγήτρια κα Αντρέεα Διαδασκάλου για τη συμμετοχή τους στην επετειακή εκδήλωση.

• Τα μέλη του τμήματος Εθνογραφίας και Χορού του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και την υπεύθυνη κα Ελευθερία Τρύφωνος για τη συμμετοχή τους στην επετειακή εκδήλωση.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Δημήτριος Ηλιάδης