Ενίσχυση προβασιμότητας ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες Δήμου Αμυνταίου

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑμεΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει του συμπολίτες μας ότι στις 18/2/2019 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευές – Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Αμυνταίου» ανάμεσα στον Δήμο Αμυνταίου και τον ανάδοχο εργολάβο που προέκυψε από την δημοπράτηση του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 86.400,00€ και χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Αντικείμενο του έργου θα είναι η επισκευή και συντήρηση κτιρίων σχολικών μονάδων στο σύνολο των οικισμών του Δήμου Αμυνταίου. Μεταξύ των άλλων θα κατασκευαστούν ράμπες πρόσβασης και τουαλέτες  ΑμεΑ στα σχολεία που δεν διαθέτουν και θα γίνουν συντηρήσεις – ελαιοχρωματισμοί εσωτερικοί και εξωτερικοί σε σχολικά κτίρια.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο κτίριο του Ενιαίου Λυκείου της Τ.Κ Αμυνταίου θα γίνει ανακαίνιση του υφιστάμενου WC ΑμεΑ. Στο κτίριο του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Φιλώτα θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμεΑ, στο κτίριο του Γυμνασίου θα γίνει ανακαίνιση του υφιστάμενου WC ΑμεΑ  και στο Ενιαίο Λύκειο της Τ.Κ Φιλώτα θα κατασκευαστεί νέο WC για ΑμεΑ. Επίσης στο Γυμνάσιο Φιλώτα θα γίνει διάστρωση νέου δαπέδου από χλωριούχο πολυβινύλιο του κλειστού γυμναστηρίου και κατασκευή νέας ξύλινης στέγης με επιστέγαση από γαλβανισμένη λαμαρίνα.

Στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Λεβαίας θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμεΑ και νέο WC ΑμεΑ. Στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Ξινού Νερού θα κατασκευαστεί νέο WC ΑμεΑ και διάδρομος για την εξασφάλιση πρόσβασης των αναπηρικών αμαξιδίων από την κοινοτική οδό έως την είσοδο του κτιρίου. Στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Αετού θα κατασκευαστεί νέο WC ΑμεΑ. Στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Σκλήθρου θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμεΑ και εξωτερική βρύση.Στα κτίρια του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου της Τ.Κ. Λεχόβου θα κατασκευαστούν ράμπες ΑμεΑ και πλησίον των υφιστάμενων WC θα κατασκευαστεί νέο WC ΑμεΑ. Επίσης στο Γυμνάσιο Λεχόβου θα γίνει ανακατασκευή της εξωτερικής όψης της είσοδος του κτιρίου, επένδυση των βαθμίδων της εξωτερικής κλίμακας που οδηγεί στον δεύτερο όροφο με αντιολισθηρά πλακίδια. Στο δημοτικό Σχολείο του Αγ. Παντελεήμονα θα γίνουν ελαιοχρωματισμοί και στεγανώσεις.

Γραφείο Δημάρχου