Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας σχετικά με θέσεις προσωπικού ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση απροβλέπτων και κατεπειγουσών αναγκών

Σχετικά με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 1844/2-2-2022 ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου “για την αντιμετώπιση απροβλέπτων και κατεπειγουσών αναγκών λόγω κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του σεισμού στις 9-1-2022” οφείλουμε καταρχήν να επισημάνουμε ότι όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι απολύτως σύννομη και με βάση αντίστοιχες ανακοινώσεις άλλων Δήμων που τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με στόχο να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για τους συνδημότες μας, τα οικήματα των οποίων υπέστησαν ζημίες, και οι προβλεπόμενες διαδικασίες να διεκπεραιωθούν άμεσα.

Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε πως υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και κατέθεσαν αιτήσεις και δικαιολογητικά.

Παρά τα παραπάνω όμως, αφουγκραζόμενοι το κοινό αίσθημα και ανταποκρινόμενοι στη βούληση των συμπολιτών μας, ο Δήμαρχος Φλώρινας αποφάσισε την εκ νέου ανακοίνωση των θέσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας.

Πρέπει όλες και όλοι να γνωρίζουν πως η παρούσα δημοτική αρχή δεν λειτουργεί με σκοπιμότητες και δεν επιθυμεί κανένας συμπολίτης μας να αισθάνεται αδικημένος ή πικραμένος από την στάση της.

Αμετακίνητος στόχος μας παραμένει η χρηστή διοίκηση επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Σ’ αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις. Αλλά και δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη λάσπη και την παραπληροφόρηση, από όπου και αν προέρχεται.

Με τη νέα μας ανακοίνωση (9.2.2022) θα δώσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο-η τον ανάλογο χρόνο να υποβάλλει αίτηση και να ξεκαθαρίσουμε ότι για την επιλογή των προσώπων η μοριοδότηση θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων, όπως είχαμε αποφασίσει από την αρχή.

Η ανακοίνωση θα αναρτηθεί στη «Διαύγεια», στον ιστότοπο του Δήμου Φλώρινας www.cityoflorina.gr και στο Δημαρχιακό Κατάστημα.