Ενημέρωση για τους στρατεύσιμους της κλάσης 2023 και την υποχρέωσή τους να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν σχετικά, με τους στρατεύσιμους της κλάσης 2023 (γεννημένους το έτος 2002) και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής

Σας γνωρίζουμε ότι, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023 (γεννημένοι το έτος 2002) που διαμένουν στη πόλη της Φλώρινας και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας ή σε αυτή που ανήκουν, από 02 Ιανουαρίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020.

Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε ότι, οι στρατεύσιμοι έχουν δικαίωμα να απευθύνονται και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου μας για την συμπλήρωση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των ΚΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Με το Δελτίο Απογραφής υποβάλλεται και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή σελίδων του διαβατηρίου τους ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων πιστοποιητικό Δήμου-Κοινότητας, περί εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων που φέρει την φωτογραφία τους.
  • Επιπλέον, σκόπιμο κρίνεται να γνωρίζουν την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν, τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ) και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου (ΑΦΜ), τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, συνυποβάλλουν και Ιατρική Γνωμάτευση ή Βεβαίωση, στην οποία θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
  • Όσοι παραβαίνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις, υπέχουν σε πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις.
  • Η παρουσία των γονέων ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

Αποδεικτικό κατάθεσης Δελτίου Απογραφής δεν εκδίδεται. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να το εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα της ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ (www.stratologia.gr/enimerwsi_apografis), πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό τους ή τον Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητάς τους ή τον ΑΦΜ.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η συμβολή των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων, στην απόδοση της διαδικασίας πληροφόρησης των στρατευσίμων σχετικά με την παραπάνω υποχρέωση τους, είναι καθοριστική για την επιτυχία της απογραφής και της διαδικασίας στράτευσης, καθώς επίσης και για την αποφυγή επιβολής διοικητικών κυρώσεων λόγω εκπρόθεσμης ή μη κατάθεσης Δελτίου Απογραφής (πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής (ΔΑ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας αλλά και στο διαδίκτυο https://www.stratologia.gr.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας του ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.