Ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του 1ου ΕΠΑΛ από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας

Στην κατάμεστη από παιδιά αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ενημέρωση μαθητών και μαθητριών, γονέων και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ για θέματα εθελοντισμού.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν εκτενώς για τη δομή, τη λειτουργία και τις δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας. Σε ένα ευχάριστο και χαλαρό κλίμα, χωρίς «τυπικότητες και πρωτόκολλα», έγινε μια φιλική, διαλογική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν το εθελοντικό κίνημα στον τόπο μας.

Συζητήθηκαν πρωτότυπες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις των μαθητών, αφού οι γνώσεις που απορρέουν από τις ειδικότητες των μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑΛ, είναι σε απόλυτη συνάφεια με πολλές εξειδικευμένες εθελοντικές δράσεις.

Οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ, αποτελούν με τη στάση ζωής που έχουν επιλέξει, μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων με μεράκι και έντονη κοινωνική ενσυναίσθηση.

Το ανεξάντλητο φιλότιμο τους, το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και η ενεργή συμμετοχή τους σε όλες σχεδόν τις εθελοντικές δράσεις, τους έχουν κατατάξει στις υψηλές θέσεις του βάθρου της αλληλεγγύης και της φροντίδας για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κυρίως στα ίδια τα παιδιά, αξίζουν τα πιο θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια!

Τους ευχαριστούμε!