Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Φλώρινας

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή νέου Περιφερειακού Συμβουλίου του Τμήματος, οργανώθηκε συγκέντρωση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων των μελών και εθελοντών ΕΕΣ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας, στις 7/5/2019. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο απερχόμενος Πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημ. Ρίζος, ο οποίος τόνισε την σημασία της εθελοντικής προσφοράς στα πλαίσια των θεμελιωδών Αρχών του Ερυθροσταυρικού κινήματος, αλλά και την ανάγκη ανανέωσης των στελεχών του, ώστε να σημειώνεται συνεχής πρόοδος. Παράλληλα δήλωσε ότι παραμένει ως εθελοντής στο πλευρό του νέου Συμβουλίου και του Τμήματος γενικότερα. Η νέα Πρόεδρος κ. Άννα Μπαφίτη ευχαριστώντας τον κ.Ρίζο, έδωσε ένα γενικό πλαίσιο των σχεδίων του νέου Συμβουλίου για την δράση του Τμήματος. Συμπληρωματικά διατύπωσαν τις σκέψεις τους  και η νέα  Γραμματέας κ. Αγνή Σιδηροπούλου, η νέα Ταμίας Παρασκευή Ιωαννίδου και άλλα μέλη. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και αναλυτική γνωριμία των εθελοντών με το νέο Συμβούλιο, ενώ διατυπώθηκαν πολλές προτάσεις για δραστηριοποίηση  του Τμήματος σε νέα πλαίσια, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συνεργασίας.

Παρόμοια συγκέντρωση μελών και εθελοντών ΕΕΣ  πραγματοποιήθηκε στις 8/5/2019, σε ξενοδοχείο της πόλεως Αμυνταίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να γνωριστούν καλύτερα με το νέο Συμβούλιο όσοι είναι κάτοικοι της περιοχής Αμυνταίου.

H νέα Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου, μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα, αντάλλαξαν προτάσεις και κατέθεσαν ιδέες και πρακτικές για την καλύτερη δραστηριοποίηση του Τμήματος και των Εθελοντών του, στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου, ιδίως μάλιστα στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) που εδρεύει εκεί.

Οι δύο συγκεντρώσεις έλαβαν γιορτινό χαρακτήρα με την παράθεση καφέ και κερασμάτων, ενώ έκλεισαν με το παραδοσιακό  τσούγκρισμα του Πασχαλινού αυγού.

Στις 9 και 10 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε διανομή δεμάτων από τις Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Τμήματος, σε 20 οικογένειες και μοναχικά άτομα, που αντιμετωπίζουν συνδυασμό προβλημάτων υγείας και βιοπορισμού.  Τα δέματα περιείχαν τρόφιμα και είδη υγιεινής και καθαριότητας που εστάλησαν στο Τμήμα Φλώρινας, από την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και συμπληρώθηκαν από προσφορές συμπολιτών και Εθελοντών του Τμήματος.