Εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας, στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας και σύμφωνα με τη υπ’αριθ’4/2023 εγκύκλιο της ΑΣΠΕ, ενημερώνει τις πολύτεκνες οικογένειες της Π.Ε Φλώρινας, ότι ο εορτασμός  της πολύτεκνης οικογένειας προς τιμήν των Προστατών των Αγίων ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των 7 τέκνων τους (28η Οκτωβρίου, σταθερή εορτή εκάστου έτους), πραγματοποιείται φέτος την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού συμβουλίου της ΑΣΠΕ, όλοι οι σύλλογοι της χώρας προβαίνουν σε δράσεις και ενέργειες προς τιμή των ιερών προστατών τους.

Ο Σύλλογος πολυτέκνων Φλώρινας ενημερώνει ότι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των πολυτέκνων οικογενειών και στη συνέχεια μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στο μνημείο της πολύτεκνης μητέρας (πλησίον του Ιερού Ναού) θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση  υπέρ Αναπαύσεως των κεκοιμημένων πολυτέκνων.

Καλούμε όλους τους πολύτεκνους, να συμμετάσχουν και να αναδείξουν ο καθένας με τον τρόπο του, την ημέρα αυτή και εφόσον μπορούν να παρευρεθούν στις αντίστοιχες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Σύλλογος πολυτέκνων Φλώρινας συμμετέχει ενεργά στα αγωνιστικά δρώμενα του πολυτεκνικού κόσμου της χώρας, στηρίζοντας τις ενέργειες της ΑΣΠΕ, που αποβλέπουν στην άσκηση  βελτιωμένης κοινωνικής και οικογενειακής πολιτικής, διεκδικώντας την επαναφορά μέτρων που θα συμβάλλουν στην  πληθυσμιακή αύξηση της χώρας, με γνώμονα τη θεσμοθέτηση δημογραφικών κινήτρων, όπως ενδεικτικά:

Α. Μέτρα δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής με μηδενικό κόστος, σύμφωνα με τις υποδείξεις που έχουν γίνει από την ΑΣΠΕ προς τους αρμόδιους φορείς.

Β. Θεσμοθέτηση κινήτρων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής με οριζόντιο και κάθετο χαρακτήρα, δεδομένου ότι το κράτος πρέπει να είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια (σε κάθε παιδί και αναλογικά με τα βάρη που φέρει κάθε οικογένεια), ώστε αντίστοιχα να στηριχθούν και οι πολύτεκνες οικογένειες της χώρας και της περιοχής μας.  Δυστυχώς η τελευταία απογραφή του 2021 απέδειξε ότι οδεύουμε σε μία χώρα όπου γερνάει, καθώς υπήρξε σοβαρή πληθυσμιακή μείωση, όπου  για να αναστραφεί αυτό το κλίμα, απαιτούνται γενναία κίνητρα από το πρώτο παιδί και κάθε επόμενο παιδί.

Με Εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ