Επετειακές εκδηλώσεις για τα 106α Ελευθέρια της Τ. Κ. Κέλλης (φωτογραφίες και βίντεο)

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 04 Νοεμβρίου, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 106α Ελευθέρια της Τ. Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου από τον οθωμανικό ζυγό, στην ομώνυμη τοπική κοινότητα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Βουλευτής ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Η ημέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου, και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της κεντρικής πλατείας του χωριού. Στο ιστορικό της μάχης της Κέλλης αναφέρθηκε στον πανηγυρικό της ημέρας η Ρούντη Χρυσοβαλάντου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση, με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Φλώρινας, στην οποία συμμετείχαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ΠΕ Φλώρινας, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας, ο ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας, ο Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Ιτιάς, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Φαραγγίου, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, πρόσκοποι, μαθητές από το Νηπιαγωγείο Κέλλης, το Δημοτικό Σχολείο Κέλλης και το Γυμνάσιο Βεύης καθώς και τμήματα του Ελληνικού Στρατού και των Εφέδρων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε αναπαράσταση της μάχης που δόθηκε στην περιοχή.