ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  4/ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Φλώρινα: 7-12-2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

-Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με ειδικές ανάγκες μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου  Φλώρινας  πραγματοποίησαν την Τρίτη 6-12-2016 επίσκεψη στο 4/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Στόχος της ανωτέρω εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αρχικά έγινε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του 4/Θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες με τους μαθητές του σχολείου μας. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις δομές της ειδικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες αυτές είχαν στόχο στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και τη συνειδητοποίηση από τους μαθητές ότι τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ανάγκη από οίκτο, αλλά από το σεβασμό και την εκτίμησή μας.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις δραστηριότητες γνωρίστηκαν με τους μαθητές του σχολείου μας και συνεργάστηκαν άψογα.

Τέλος εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου  Φλώρινας  για τα δώρα που μας προσέφεραν τα οποία έχουν διπλή αξία διότι ήταν δημιουργίες των μαθητών.

 

 

Φλώρινα 7–2016

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Λάζου Κωνσταντίνος