ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων και η ΤΡΕΝΟΣΕ, με τρία δρομολόγια  ημερησίως, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ.

 Στην  ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή Γιώργου Λιάνη της 6ης Φεβρουαρίου 2012, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από πολυήμερες συναντήσεις και συζητήσεις του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη και μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και του Υπουργού και του βουλευτή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο οριστικοποιήθηκε η απόφαση της επαναλειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης με τρία δρομολόγια ημερησίως.

Ένα το πρωί, ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ.

Η λύση αυτή έγινε εφικτή καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου κόστους της λειτουργίας της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας θα καλυφθεί από το κέρδος που προκλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τη λειτουργία της γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη θα ανακοινωθεί αύριο επισήμως στις 9.45 π.μ. στους βουλευτές της Φλώρινας κκ. Γιώργο Λιάνη και Στάθη Κωνσταντινίδη καθώς και στους Δημάρχους Φλώρινας και Αμυνταίου κκ. Γιάννη Βοσκόπουλο και Μάκη Ιωσηφίδη που βρίσκονται στην Αθήνα.

Το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής του τρένου ετέθη στις συναντήσεις του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Βορίδη και του Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»  κ. Ζηλιασκόπουλου με την Τρόικα και ο σκόπελος αυτός ξεπεράστηκε.

Στις 10.45 π.μ. οι βουλευτές και οι δήμαρχοι θα συναντηθούν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο  Παπακωνσταντίνου για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας.

Τέλος, οι δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών θα αποστείλουν υπομνήματα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση με τα οποία θα ζητείται έκτακτη βοήθεια για τους τρεις Δήμους μετά από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες του τελευταίου διμήνου που έχουν φέρει τον νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Γιαννίτση θα μετατεθεί για λίγες μέρες γιατί ο Υπουργός έχει κρίσιμες συναντήσεις που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2012