Ευρεία σύσκεψη για το προσφυγικό στην ΠΕ Φλώρινας

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Αντωνιάδης και Βασίλης Καραντζίδης, εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας ο κ. Κων/νος Μυρωτής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας κ. Ηλίας Κάτανας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας κ. Μιχάλης Καρακόλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αμυνταίου κ. Βαγγέλης Ακριτίδης, ο Προϊστάμενος και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, ο Διοικητής της 3ης ΜΣΕΠ, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, εκπρόσωπος της ΛΕΦΕΔ Φλώρινας, εκπρόσωπος της Ραδιολέσχης Φλώρινας, εκπρόσωπος του ΣΕΟ Φλώρινας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από την πιθανή διέλευση και παραμονή των προσφύγων στην περιοχή μας, όπως οι χώροι φιλοξενίας, η διατροφή και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Μέσα από τον διάλογο που έγινε προέκυψαν πολύ θετικά συμπεράσματα, ενώ απόλυτα θετική ήταν και η ανταπόκριση όλων των φορέων που συμμετείχαν.

Ο κ. Μπίρος εξέφρασε την πεποίθησή του πως, αν και η Φλώρινα δεν αποτελεί προς το παρόν προορισμό για τους πρόσφυγες, η Π.Ε. Φλώρινας θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και η κοινωνία της Φλώρινας θα αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.