Ευχαριστήριο του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου  ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Θεόδωρο Καρυπίδη, για την άμεση ανταπόκριση αλλά και πρωτοβουλία να αναλάβει ενέργειες ώστε να μειωθεί το υψηλό τίμημα που επιβλήθηκε από τις υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου στους  αγρότες των Τοπικών Κοινοτήτων Φαραγγίου, Μανιακίου και Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίου.

Στις παραπάνω εκτάσεις έχει γίνει αποκατάσταση ακτημόνων, αποκατάσταση επαναπατριζόμενων ελληνοποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και το ελληνικό δημόσιο ποτέ δεν οριστικοποίησε τις διανομές αυτές. Οι αγρότες καλλιεργούν τις εκτάσεις με μόνιμες καλλιέργειες και έχουν υποδομές  εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια αυθαίρετα επιβλήθηκε υψηλό τίμημα και χωρίς καμία περαιτέρω διασφάλιση για τους καλλιεργητές.

Το επόμενο διάστημα στελέχη του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

 

 

 

 

                                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ