Ζητάμε μια αγκαλιά

Ζητάμε μια αγκαλιά

Βοήθεια ζητάμε από μερικούς ευσυνείδητους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην υιοθεσία 11 μικρών κουταβιών, όπου το μόνο που θα επιθυμούσαν είναι μια φιλόξενη αγκαλιά μετά από τις τραγικές ώρες που ζήσανε στο βουνό το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, εμείς, πηγαίνοντας προπόνηση με τα ποδήλατα, ακούσαμε από τον γκρεμό του βουνού το κλάμα ενός κουταβιού. Σταματήσαμε για να βοηθήσουμε το σκυλάκι που ήταν μπλεγμένο μέσα στα αγκάθια… γεμίζοντας και οι ίδιες με αυτά… και τελικά το διασώσαμε. Η ανευθυνότητα μερικών τελειώνει με την υπευθυνότητα και τη φιλευσπλαχνία κάποιων άλλων που δυστυχώς δεν δίνει μάθημα στους αναίσθητους. Το δράμα όμως δεν σταμάτησε εκεί… τότε άρχιζε. Ακούγαμε κι’ άλλες φωνούλες κουταβιών που υπήρχαν διάσπαρτα στο χώρο. Τρέχαμε από το ένα μέρος στο άλλο γεμίζοντας τις αγκαλιές μας με κουτάβια. Μαζέψαμε 7 στην αρχή. Αλλά το τραγικό έγινε όταν βρήκαμε μια σακούλα λίγα μέτρα μακρύτερα με 4 μικρά κουτάβια σχεδόν νεογέννητα. Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε και μας πιάσανε τα κλάματα. Έτσι λοιπόν από εκεί που το μόνο πράγμα που κουβαλούσαμε ήταν τα μπουφάν μας… φτάσαμε στην πόλη με 11 κουταβάκια στα χέρια. Είχαμε ενώσει τα μπουφάν μας μεταξύ τους ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μέσα τα κουτάβια και να περπατήσουμε 3χλμ κρατώντας η μία τα 2 ποδήλατα, η άλλη ένα ποδήλατο και η τρίτη τα σκυλάκια στα μπουφάν που τα είχε περάσει για διευκόλυνση γύρω από το λαιμό της.
Με αυτή την ιστορία θέλουμε να περάσουμε 3 μηνύματα:
1. υιοθεσίας. Δεν αγοράζω, υιοθετώ. Ώστε κάποτε αυτή η πόλη να μην έχει αδέσποτα. Νομίζεται πως δεν γίνεται; Κι όμως δεν είναι ανέφικτο. Στις πολιτισμένες χώρες αυτό το πρόβλημα το έχουν λύσει!
2. στείρωσης. Δεν εμβολιάζω μόνο, αλλά και στειρώνω. Άμα δεν είστε ικανοί να έχετε κουτάβια… στειρώστε το σκύλο σας. Άμα γεννήσει η σκυλίτσα της γειτονιάς, δεν θα πετάξετε τα σκυλάκια της στο ποτάμι ή στο βουνό… αυτό είναι απάνθρωπο. Θα βάλετε την σκυλίτσα στο πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων του δήμου.
3. παιδείας. Πρέπει κάποτε σε αυτή την κοινωνία να μην υπάρχουν κάφροι όπου δεν σκέφτονται το γενικό καλό αυτού του τόπου. Ακόμα και εμείς που είμαστε παιδιά έχουμε παιδεία και λογική σε κάποια θέματα.
Και να μην ξεχνάμε… τα ζώα έχουν ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!
Για πληροφορίες υιοθεσίας των κουταβιών καλέστε στο τηλέφωνο: 6987719779

Oι 3 αθλήτριες

Νεφέλη-Έλενα-Φλώρα.