ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΕΝΗΣ: Έφυγε την ώρα του καθήκοντος – Είναι ένας ήρωας

ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΕΝΗΣ ΕΦΥΓΕ  ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ EINAI ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας δήλωσε για την απώλεια του αστυνομικού στο περιστατικό που συνέβη στο Αγκαθωτό Πρεσπών:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το περιστατικό και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια αυτού του νέου ανθρώπου, που έφυγε άδικα από τη ζωή, προσπαθώντας απλά να κάνει τη δουλειά του. Ο αστυνομικός αυτός ήταν ένας ήρωας, όπως ήρωες είναι κι όλοι οι συνάδελφοί του. Είναι ήρωες γιατί καλούνται να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, ενώ γίνονται όλο και λιγότεροι. Ο Δήμος Πρεσπών συνεχώς καταβάλλει προσπάθειες για την υποστήριξη και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της περιοχής, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε υποδομές. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα βασικά. Οι Πρέσπες είναι σύνορα, με ό,τι σημαίνει αυτό. Οι άνθρωποι που τα φυλάνε αξίζουν προσοχή, σεβασμό και υποστήριξη, το λέω συνέχεια και σήμερα το επαναλαμβάνω, με τη χειρότερη αφορμή. Ο Ηλίας Κωστένης έφυγε, εκτελώντας το καθήκον του. Αυτό είναι το γεγονός. Τα γεγονότα πρέπει να  λαμβάνουμε υπόψη μας, πριν λάβουμε αποφάσεις.

Καλή ανάπαυση στον εκλιπόντα και καλή δύναμη στην οικογένειά του. Κουράγιο και δύναμη εύχομαι στους συναδέλφους του, που συνεχίζουν να κάνουν ένα δύσκολο έργο».

 

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.00 μ.μ. συζήτησε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, την έκδοση Ψηφίσματος για την απώλεια της ζωής σε ώρα καθήκοντος του Ηλία Κωστένη, Προέδρου της Τ.Κ. Ιτέας Δήμου Φλώρινας. Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, αφού άκουσαν την εισήγηση του κ. Προέδρου αποφάσισαν ομόφωνα:

Να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.

Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Αντώνιος Γ. Σίπκας

 

 

 

Δήλωση για τη δολοφονία του Φλωρινιώτη αστυνομικού στο Βροντερό

 Σήμερα τα ξημερώματα ο 43χρονος Υπαρχιφύλακας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, Ηλίας Κωστένης, έχασε τη ζωή του από πυρά που άνοιξαν εναντίον του αδίστακτοι κακοποιοί, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην περιοχή του Βροντερού.

Ο 43χρονος αστυνομικός βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ως βουλευτής Φλώρινας εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους αστυνομικούς του 43χρονου Υπαρχιφύλακα.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη σύζυγο και το παιδί του, να επανεξετάσει τις συνθήκες επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τη διαρκή μετεκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των υπηρεσιών τους.

Τούτες τις στιγμές αυτό που επιβάλλεται είναι η περισυλλογή και ο προβληματισμός όλων μας.

 

Θανάσης Γερμανίδης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

Δήλωση της  Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας για το θάνατο του αστυνομικού υπαλλήλου στο Βροντερό

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου Αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, από πυρά Αλβανών κακοποιών στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατά την επιχείρηση αστυνομικού ελέγχου.

Τραγικά περιστατικά, όπως αυτό, φανερώνουν, για ακόμη μια φορά την αδιαφορία και την αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να πάρει τα αναγκαία μέτρα και να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα της εξασφάλισης των αναγκαίων όρων για την ασφαλή άσκηση του έργου των αστυνομικών δυνάμεων. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των αστυνομικών σωμάτων, ιδίως σε φυλασσόμενες περιοχές υψηλού δείκτη επικινδυνότητας και δυσμενών καιρικών συνθηκών, πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί από το κράτος, ώστε ποτέ ξανά κανένας αστυνομικός υπάλληλος να μη θυσιαστεί, προκειμένου να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά του.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια του άτυχου Αστυνομικού και να προχωρήσει άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές των όρων άσκησης του δύσκολου έργου των αστυνομικών υπαλλήλων, ιδίως σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως τα σύνορα, στα οποία συνέβη το θλιβερό συμβάν.

 

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Εποπτικό Συμβούλιο του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για τον χαμό του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη σε ώρα καθήκοντος, πατέρα μαθήτριας του Σχολείου μας, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε, την ημέρα της εκφοράς, να μην γίνουν τα μαθήματα στην ΣΤ΄ τάξη, να κυματίσει μεσίστια η σημαία του Σχολείου, να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος και να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το πρακτικό 17/2013 της έκτακτης κατεπείγουσας δημόσιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών στις 08  Δεκεμβρίου 2013.

 

ΑΡ. ΑΠ. : 185/2013         Περίληψη: «Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του αστυνομικού Ηλία Κωστένη».

 

Σήμερα 08  Δεκεμβρίου 2013 μέρα Κυριακή και ώρα 17:00΄, συνεδρίασε στο Δημαρχιακό Κατάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση του Προέδρου, προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλους τους Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010).

Η πρόσκληση κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλειο Τσέπα, ο οποίος ήταν  παρών στη συνεδρίαση.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, εφόσον ήταν παρόντα 17 μέλη από το σύνολο των 17 Δημοτικών συμβούλων δηλ.

 

 

           ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Ρότσιας Μιχαήλ, Πρόεδρος Δ. Σ.

Πασχαλίδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Δ. Σ.

Τσελεγκίδης Κων/νος, Γραμματέας Δ. Σ

Γεωργιάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος

Νόνας Στέργιος, Αντιδήμαρχος

Χαντζάρας Οδυσσέας, μέλος

Νίτσας Βασίλειος, μέλος

Μπαμπάκος Ηλίας μέλος

Καπουράνης Χρήστος, μέλος

Τράσιας Αλέξανδρος, μέλος

Νόνας Ιωάννης, Μέλος

Μπαμπάκος Παύλος, μέλος

Μιχαηλίδης Λάζαρος, μέλος

Στεργίου Νικόλαος, μέλος

Παπαδόπουλος Χρήστος, μέλος

Νικολάου Λάζαρος, μέλος

Ναλπαντίδης Μιχαήλ, μέλος

 


        ΑΠΟΝΤΕΣ

Κανένας

 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

 

Κανένας

Στην συνεδρίαση ήταν παρόν και ο Δημοτικός υπάλληλος κ. Μιχαηλίδης Αναστάσιος, για την τήρηση των πρακτικών.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και αφού ανέγνωσε τα Πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, κάλεσε το Συμβούλιο να τα επικυρώσει.

 

Το Συμβούλιο επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης.

 

————————————————————————————————————–

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγούμενος το παρακάτω θέμα ανέφερε τα εξής:

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών, σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 17:00΄ συζήτησε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, την έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια της ζωής σε ώρα καθήκοντος του αστυνομικού Ηλία Κωστένη στην περιοχή (Αγκαθωτό) της Τοπ. Κοινότητας Βροντερού.

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

            Αφού άκουσε τα παραπάνω, μετά από διαλογική συζήτηση

 

Α Π Ο Φ Α Σ  Ι Ζ Ε Ι   Ομόφωνα.

 

Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

 

Η απόφαση αυτή πήρε αύξων αριθμό 185/2013.

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Μιχαήλ Σ. Ρότσιας.ΤΑ  ΜΕΛΗ

 

 

Πασχαλίδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος Δ. Σ.

Τσελεγκίδης Κων/νος, Γραμματέας Δ. Σ

Γεωργιάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος

Νόνας Στέργιος, Αντιδήμαρχος

Χαντζάρας Οδυσσέας, μέλος

Νίτσας Βασίλειος, μέλος

Μπαμπάκος Ηλίας μέλος

Καπουράνης Χρήστος, μέλος

Τράσιας Αλέξανδρος, μέλος

Νόνας Ιωάννης, Μέλος

Μπαμπάκος Παύλος, μέλος

Μιχαηλίδης Λάζαρος, μέλος

Στεργίου Νικόλαος, μέλος

Παπαδόπουλος Χρήστος, μέλος

Νικολάου Λάζαρος, μέλος

Ναλπαντίδης Μιχαήλ, μέλος