Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία Πέμπτη 12 Νοέμβρη , συμβολική κινητοποίηση στο ΓΝ Φλώρινας στις 12:00 με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, οι ΜΕΘ έχουν ξεκινήσει να επιλέγουν ποιοι ασθενείς θα μπουν για νοσηλεία και ποιοι όχι και η  κυβέρνηση, αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, αντί να ενισχύσει την δημόσια υγεία, παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση των εργατικών και λαϊκών αγώνων.  Ο εχθρός για την κυβέρνηση δεν είναι ο κορονοιός αλλά τα δικαιώματά μας. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες, επιχειρεί να περάσει μια σειρά από αντιδραστικά νομοσχέδια; Μετά τον πτωχευτικό κώδικα, στο στόχαστρο έχουν μπει τα εργασιακά δικαιώματα , το 8ωρο όπως και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες,  βάζουν χέρι μέχρι και στο δικαίωμα της απεργίας.

Αντί για  ενίσχυση της υγείας και της παιδείας βρίσκουμε μπροστά μας αντίδραση και καταστολή. Αντί για προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών, άνοιγμα νέων ΜΕΘ, προσλήψεις και μέτρα στην παιδεία, βλέπουμε μόνο νέα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατίρια απέναντι στους τους κλινικάρχες , χρυσοπληρώνοντας τις ιδιωτικές ΜΕΘ και  για το λαό έχει μόνο πλειστηριασμούς και κατασχέσεις , 10ωρη και απλήρωτη εργασία, κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας συμμετέχουν στην ημέρα πανελλαδικής δράσης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ και μαζικά δωρεάν τεστ. Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας .
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
  • Να μην γίνουν τα νοσοκομεία , νοσοκομεία μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για διακοπή των τακτικών χειρουργείων. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση πανδημίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μην χαθούν έστω αυτοί που είναι στην μάχη.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σωματείο Εμπορικών Ιδ. Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (Μέλος ΟΓΕ)