Ημερολόγιο καλοτυχίας 2022

Ένα ξεχωριστό ηµερολόγιο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μύρτος, αφιερωµένο στις Κυράδες της Μικράς Ασίας, µε αφορµή τη συµπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, στις γυναίκες εκείνες που µας δίδαξαν την αγάπη για τη ζωή, µοιράστηκαν τα µυστικά τους και αποτελούν πηγή έµπνευσης και δηµιουργίας µέχρι και σήµερα. Ένας ακούραστος συνταξιδιώτης που θα µας ταξιδέψει στο παρελθόν, θα µας συγκινήσει και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα πολύτιµο δώρο για τη νέα χρονιά.

Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας ζωντανεύουν µέσα από τις σελίδες του ηµερολογίου Καλοτυχίας 2022, µε εικόνες από το παρελθόν που δεν χάθηκαν γιατί η λεβεντιά της ψυχής τους άφησε τα χνάρια τους παντού. Ήταν γυναίκες µε πάθος, δύναµη και αξιοπρέπεια, γυναίκες άξιες, γενναιόδωρες, γαλαντόµες, κοµψές και κιµπάρισσες, αρχόντισσες, ξεχωριστές.

∆ίδαξαν παραµύθια, τραγούδια, χορούς, γιατροσόφια, γλυκοµαγειρέµατα και υπερασπίστηκαν µε σθένος τις αξίες τους. Μας γοήτευσαν µε την αυθεντικότητά τους, την αγάπη και την περηφάνεια που είχαν για τον τόπο και τις ρίζες τους.

Θα µάθουµε όλα τα µυστικά τους, τις δικές τους ιστορίες από τον τόπο που γεννήθηκαν, εµπειρίες και γεγονότα που έζησαν εδώ στη νέα τους πατρίδα, κάθε τι σχετικό µε την καλή τύχη, τραγούδια και γλυκονανουρίσµατα, αυθόρµητες κουβέντες από τη γη και τον αέρα της Ανατολής, όλα µαζί συνδυασµένα σε ένα γοητευτικό γαϊτανάκι περιγραφών και συναισθηµάτων. Θα πάρουµε µαθήµατα ζωής και θα κρατήσουµε όλο αυτό τον ανεκτίµητο θησαυρό στις καρδιές µας να µας καθοδηγεί, να µας εµπνέει και να µας κρατάει συντροφιά σε κάθε στιγµή της ζωή µας.

Τι λέτε θα ταξιδέψουµε µαζί τους;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος» σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Πληροφορίες στο τηλ. 210-8028828, [email protected], www.myrtosbooks.gr