ΗΡΕΜΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με τη συμμετοχή του λαού και χωρίς  έκτροπα και επεισόδια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα, με μόνη εξαίρεση την παρέλαση λίγων φοιτητών με φέρετρο και την άρνηση ενός τμήματος των μαθητών  να στρέψουν το κεφάλι προς τους επισήμους.

Φοιτητές σχολών του πανεπιστημίου μας παρήλασαν ντυμένοι στα μαύρα κρατώντας στα χέρια κεριά και στους ώμους ένα μαύρο φέρετρο διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. 

  «Αντίδραση σε ευπρεπή πλαίσια που δεν τον βρίσκει σύμφωνο» δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης.

Όσο για την αντίδραση των φοιτητών είναι απλά μια αντίδραση που αν και δε με βρίσκει σύμφωνο, είναι ένας τρόπος αντίδρασης σε ευπρεπή πλαίσια.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας υπεύθυνη για το ΕΣΠΑ. Εκτός των τοπικών αρχών, παραβρέθηκε ακόμα και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Στις δηλώσεις τους είπαν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας η σημερινή αλλά και ημέρα μνήμης και συλλογισμού. Στις νέες εποχές της οικονομικής εξαθλίωσης και της κοινωνικής αποσάθρωσης, έχουμε υποχρέωση ενιαία και συλλογικά να αγωνιστούμε για το κοινό καλό, το δημόσιο χώρο και το κοινό συμφέρον, με όρους ενότητας να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας.

Είναι μια μέρα που σηματοδοτεί την πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του γένους μας και στη βούλησή μας να αγωνιστούμε και να ξεπεράσουμε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση που βρισκόμαστε όμως με σιγουριά για τις δυνάμεις μας, με βεβαιότητα για το γένος μας.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Ο συμβολισμός της σημερινής μέρας ποτέ δεν ήταν τόσο έντονος σ΄ αυτές τις μέρες κρίσης που περνάμε, το ΟΧΙ του ’40 απέναντι στον φασισμό και σήμερα πρέπει να δοθεί ένα δυνατό ΟΧΙ απέναντι στο χρέος. Η χώρα μας αξίζει να ζήσει απαλλαγμένη από το μεγάλο χρέος των 100 δις ευρώ, απαλλαγμένη από το άγχος των επόμενων δόσεων και μπορεί να δουλέψει ενωμένη.

Ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας ποτέ δεν ήταν πιο επίκαιρος απ΄ ότι σήμερα.

 

ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Βουλευτής ΝΔ νομού Φλώρινας

Στη σημερινή ημέρα ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι Φλωρινιώτες τιμάνε την επέτειο του ΟΧΙ, την επέτειο που ο ελληνικός λαός δια στόματος του Πρωθυπουργού είπε ΟΧΙ στους Γερμανούς και τους κατακτητές που ομόθυμα και ομόψυχα όλος ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει παραλάβει το μήνυμα και δεν έχει καταλάβει ότι οι μεγάλες επιτυχίες αυτού του έθνους ήρθαν όταν είπαμε ΟΧΙ και δεν έρχονται όταν λέμε συνέχεια ναι. Ευελπιστώ ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα γίνουν οι προσπάθειες που πρέπει για να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από την μέγγενη στην οποία τον έχουμε οδηγήσει. Όσο για την αντίδραση των φοιτητών είναι απλά μια αντίδραση που αν και δε με βρίσκει σύμφωνο είναι τρόπος αντίδρασης σε ευπρεπή πλαίσια.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος Φλώρινας

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ιστορικής μνήμης την οποία πρέπει να ενθυμούμαστε διότι η ιστορία μας έχει διδάξει πολλά. Δυστυχώς και οι κυβερνόντες θα πρέπει να θυμούνται την ιστορία μας και να δρούμε σύμφωνα με αυτό που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα θυμηθούμε όλοι την ιστορία μας, θα θυμηθούμε αυτά που έκαναν οι πρόγονοί μας για την πατρίδα μας και εμείς θα λειτουργήσουμε με έναν τέτοιο τρόπο για το καλό της πατρίδας.