Η Γιορτή για το κλείσιμο της κατηχητικής χρονιάς

Στη γιορτή για το κλείσιμο της κατηχητικής χρονιάς του 2012-2013 παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Κυριακή 02 Ιουνίου 2013.

Παρόντες επίσης ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Λεμεσού της Κύπρου κ. Αθανάσιος.

Ο κ. Δήμαρχος στο χαιρετισμό του είπε:

«Άλλη μια κατηχητική χρονιά έφτασε στο τέλος της και μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η απόδειξη είστε όλοι εσείς που βρίσκεστε εδώ σήμερα.

Στην εποχή της κρίσης, η οποία εκτός από οικονομική είναι και κρίση θεσμών και αξιών, η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών Φλωρίνης και Εορδαίας συνεχίζει το θεάρεστο έργο της με σκοπό τη διατήρηση της Ορθοδοξίας μας, στις δύσκολες αυτές μέρες που όλοι μας περνάμε. Γιατί μόνο με την πίστη μας θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τον καθημερινό μας αγώνα. Και οφείλουμε να βγούμε νικητές. Το οφείλουμε και σε εμάς και στους προγόνους μας και κυρίως στα παιδιά μας. Στα παιδιά μας που αντί να χαρούν τα χρόνια τους, έχουν περάσει στη λογική της αμφισβήτησης και της κριτικής των πάντων.

Τρέξτε στο κατηχητικό μας έλεγε ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης και με τον πύρινο λόγο του και σε δύσκολες εποχές, κατάφερε να διατηρήσει τα κατηχητικά σχολεία ζωντανά σε όλο το Νομό μας.  Και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κύριος Θεόκλητος, κατάφερε να τα διατηρήσει γεμάτα από κόσμο όλων των ηλικιών.

Χωρίς όμως τη σημαντική βοήθεια των κατηχητών, που έχουν επωμιστεί με το δύσκολο έργο της διδασκαλίας, όλοι αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους όσους κοπίασαν για μια ακόμη φορά για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας μας στην ακριτική περιοχή μας και να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτό και να συγχαρώ όλες και όλους τους «μαθητές» του κατηχητικού.

Εύχομαι του χρόνου, να έχουμε μια ακόμα πιο επιτυχημένη κατηχητική χρονιά».