Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων στα ορυχεία Δυτικής Μακεδονίας

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ορυχεία Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πρόβλημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις  οικογένειές τους.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους στα ιδιωτικά ορυχεία της περιοχής έχουν εισέλθει ήδη από τον Μάρτιο σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους λαμβάνοντας την σχετική οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, οι εργαζόμενοι αυτοί όμως δεν μπορούν και πάλι να εργαστούν λόγω της μονομερούς απόφασης της εταιρείας «Λιγνιτική Μελίτης Μονοπρόσωπη Α.Ε.» και κατ’ επέκταση του ίδιου του κράτους να σταματήσει την μονάδα του ΑΗΣ Μελίτης και να ζητήσει την διακοπή της τροφοδοσίας της.

Η ΓΣΕΕ  ζητάει την επαναλειτουργία της μονάδας ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών ορυχείων. Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται τουλάχιστον, η προστασίας τους με την εκ νέου ένταξή τους  σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Μάϊο. Η αναστολή και κατ΄ επέκταση η οικονομική ενίσχυση σ΄αυτήν την περίπτωση πρέπει να αφορά στο σύνολο των εργαζομένων και όχι σε ποσοστό 60%.

Οι εργαζόμενοι στην λιγνιτική παραγωγή προσφέρουν πολλά στη χώρα και οφείλει η Πολιτεία να τους σεβαστεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ