Η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και των μελών των Επιτροπών του Δήμου Φλώρινας

Ο Μιχάλης Χάτζιος είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του σώματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χάτζιος έλαβε 27 ψήφους επί 32 παρόντων δημοτικών συμβούλων (βρέθηκαν 2 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια).

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μιχάλης Τσιώκας που έλαβε 24 ψήφους (βρέθηκαν 5 άκυρα και 3 λευκά ψηφοδέλτια) και Γραμματέας η Χαρούλα Βοζινίδου που έλαβε 25 ψήφους (βρέθηκαν 5 άκυρα και 2 λευκά ψηφοδέλτια).

Αμέσως μετά, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Νικόλαος Γρηγοριάδης με 10 ψήφους, Δημήτριος Θεοφανίδης με 10 ψήφους Χρήστος Μπαρδάκας με 11 ψήφους Γιώργος Παπαγρηγορίου με 10 ψήφους, Ευάγγελος Μητσκόπουλος με 10 ψήφους και Γιώργος Σταύρου με 10 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Παναγιώτης Νώτας με 8 ψήφους, Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη με 8 ψήφους, Νικόλαος Καρυπίδης με 2 ψήφους, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με 1 ψήφο, Βασίλειος Νίκλης με 8 ψήφους και Παντελής Γεωργιάδης με 8 ψήφους.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Παναγιώτης Νώτας με 11 ψήφους, Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη με 10 ψήφους, Αλέξανδρος Ακριτίδης με 9 ψήφους, Νικόλαος Αλεξιάδης με 9 ψήφους, Γιώργος Αντωνιάδης με 10 ψήφους και Παναγιώτης Τσακμάκης με 10 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Νικόλαος Γρηγοριάδης με 9 ψήφους, Δημήτριος Θεοφανίδης με 9 ψήφους, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με 2 ψήφους, Θεόφιλος Σεχίδης με 3 ψήφους, Νικόλαος Μουρατίδης με 8 ψήφους και Λάζαρος Αντωνιάδης με 8 ψήφους.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, στην πρώτη του ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει  και στηρίζεται στην αξιοκρατία, την διαφάνεια, τον διάλογο, την ισοπολιτεία και ζήτησε τη συναίνεση όλων των παρατάξεων για να οδηγηθεί ο Δήμος Φλώρινας στο μέλλον. συγκεκριμένα είπε:

«Ήρθε η ώρα η βούληση να γίνει πράξη. Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή, πιο κοντά στις ανάγκες και στις επιθυμίες μας. Να κάνουμε μια νέα αρχή πιο κοντά σε απαντήσεις που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματά μας. Είναι ώρα να βγάλουμε τους σκελετούς από την ντουλάπα, να δούμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα.

Πρέπει όλοι εμείς, λιθαράκι – λιθαράκι, να μπορέσουμε να χτίσουμε μια κοινωνία ισόρροπης ανάπτυξης, προόδου και αλληλεγγύης. Ο δήμος για μας δεν είναι μία αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποι του.

Στόχος μας είναι η αναγέννηση του Δήμου. Nα αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας. Το αξίωμα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του κάθε αξιώματος. Και αυτό το ζητάω απ’ όλους σας.

Αγκαλιάζουμε όλους τους συνδημότες μας, αφήνουμε πίσω το αποτέλεσμα των εκλογών, αφήνουμε πίσω όλα όσα μας χώρισαν και προτάσσουμε αυτά που μας ενώνουν. Απέναντι μας δεν είναι πρόσωπα και παρατάξεις, αλλά τα προβλήματα των συνδημοτών μας που θέλουμε να λύσουμε. Πιστεύουμε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δε χωράνε ούτε κομματικά, ούτε ιδεολογικά στερεότυπα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι μέσα από μικρές ή μεγάλες συλλογικότητες και μέσα από τη λειτουργία μας σε αυτές, μπορεί να παραχθεί αποτέλεσμα.

Η πεμπτουσία της πετυχημένης δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία και η συναίνεση με όλες τις παρατάξεις. Στις προθέσεις μας είναι να υιοθετήσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε κάθε άποψη, κάθε πρόταση που θα γίνεται σε μας, αρκεί να είναι προς το καλό του δήμου μας. Και νομίζω ότι σε αυτό όλοι θα συμφωνήσουμε.

Την πολιτική μας δράση θα την χαρακτηρίζει η αξιοκρατία, η διαφάνεια, ο διάλογος, η ισοπολιτεία. Η συνεργασία μας με τους εκλεγέντες τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους θα είναι καθημερινή, παραγωγική και οι πόρτες του δημάρχου και των αντιδημάρχων θα είναι πάντα ανοιχτές.

Η ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών είναι μονόδρομος. Είναι όρος απαράβατος. Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας, ζητάμε τις απόψεις, τις ιδέες σας, αλλά κυρίως ζητάμε την κριτική σας σε τυχόν λάθη και παραλείψεις μας. Βλέπουμε με αισιοδοξία μπροστά. Είμαστε σίγουροι ότι με σχέδιο, πρόγραμμα, καλή οργάνωση και προπάντων με δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Σε αυτό, λοιπόν, το συλλογικό καθήκον, σας καλώ όλους μαζί από τη θέση που μας έβαλαν οι συνδημότες μας στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, ενωμένοι και δυνατοί, να κατακτήσουμε το μέλλον και να φέρουμε το δήμο στο ύψος των ονείρων μας.

Σας εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο μας».

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Στάθης Κωνσταντινίδης, Στέφανος Μπίρος, Δημήτρης Φαρμακιώτης και Μιμίκα Ναλπαντίδου, στις σύντομες τοποθετήσεις τους εξέφρασαν τη διάθεση τους για συνεργασία.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος Μιχάλης Χάτζιος, δήλωσε ότι στόχος του είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων. «Υπόσχομαι να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενώσω και όχι να διχάσω. Γνώμονας μου, μέσα από την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. θα είναι πάντα το συμφέρον των συνδημοτών μας και το γενικό καλό. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαι πάντα ανοικτός σε κάθε δική σας δημιουργική πρόταση».