Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα Τρίτη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Τρίτη, 19 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι εννέα (29) νέες δειγματοληψίες. Για τις δώδεκα (12) από αυτές, τα αποτελέσματα έχουν βγει ήδη και  είναι αρνητικά, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, δύο (2) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα.

Συνολικά νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) αρνητικός και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό τρεις (3) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά.

Τέσσερις (4) ασθενείς που νοσηλεύονταν στο τμήμα COVID-19 ως ύποπτα περιστατικά, μετά από αρνητικό αποτέλεσμα των δειγμάτων τους, μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν είκοσι τρία (23) αρνητικά αποτέλεσμα.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δεκαεπτά (17) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Συνολικά νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων ένας (1) θετικός και τέσσερις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Στη ΜΕΘ εξακολουθεί και νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) αρνητικός και ένας (1) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Ένας (1) ασθενής που νοσηλευόταν στο τμήμα COVID-19, μεταφέρθηκε στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτέλεσμα.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν οκτώ (8) αρνητικά αποτέλεσμα.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε επτά (7) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων.

Πέντε (5) ασθενείς, με ήπια συμπτώματα, είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό ως ύποπτα κρούσματα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν οκτώ (8) αρνητικά αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.541 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 2.193.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία είναι 28.