Η εμπειρία μιας νέας υποψήφιας – Φιλαρέτη Παππά

Η υποψηφιότητα της Φιλαρέτης μου ήταν μία έκπληξη για μένα, όταν μου εκμυστηρεύτηκε – εξ αποστάσεως – την πρόταση που είχε δεχθεί από την Γεωργία Ζεμπιλιάδου, να συμπεριληφθεί στον συνδυασμό της «ΕΛΠΙΔΑ» για την Δυτ. Μακεδονία.

Δεν ήθελα να επέμβω. Θεώρησα πως δεν θα έπρεπε, ούτε να την ενθαρρύνω, ούτε να την αποθαρρύνω. Βλέπετε , καλλιεργώ μητρικά αισθήματα για την Φιλαρέτη μου, που έζησα όλα της τα βήματα και ευχή και επιθυμία μου ήταν και είναι να είναι ανεξάρτητη και η  κάθε απόφασή της ήθελα να είναι επιλογή της.

Όταν δέχθηκε την πρόταση, αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια,  επιβεβαιώθηκα  για μία ακόμα φορά, πως η Φιλαρέτη, είναι ένα υπεύθυνο πλάσμα και πως στους νέους πρέπει να δίνουμε χρόνο για να σκεφτούν και να αποφασίσουν  και  χώρο για να δράσουν και να δημιουργήσουν.

Γι αυτήν, η υποψηφιότητά της, είναι κάτι πρωτόγνωρο, όπως είναι και για όλους τους νέους που συμμετέχουν στα κοινά για πρώτη φορά. Είναι σαν τα μικρά παιδιά που μαθαίνουν τα πρώτα τους βήματα. Τα εμπόδια δυστυχώς τους τα βάζουμε εμείς οι ενήλικες από στενομυαλιά ή και από κακοήθεια.

Οι νέοι θέλουν φτερά, για να πετάξουμε εμείς μαζί τους!

 Μέσα από αυτήν την συνέντευξη, σκοπός μου δεν είναι να στηρίξω την υποψηφιότητα της Φιλαρέτης. Θα ήθελα μέσα από την εμπειρία της μίας νέας γυναίκας, μίας νέας υποψηφιότητας,   να κατανοήσουμε καλύτερα όλους τους νέους, να τους στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τις αποφάσεις τους και τις προσπάθειές τους και κυρίως να τους ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑ 

Πως αισθάνεσαι Φιλαρέτη μου, σε ένα καινούργιο πεδίο δράσης;

–     – Κάθε μέρα ανακαλύπτω μία νέα πτυχή στον εαυτό μου και αυτό με ενθουσιάζει.

     Η επαφή με τον κόσμο έχεις επίσης πολύ ενδιαφέρον, η συμπεριφορά των ψηφοφόρων,  και ορισμένα κατεστημένα στην επικοινωνία μαζί τους.

      Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου εισέπραξα επίσης ενθουσιασμό σχεδόν απ όλους και αυτό μου έδινε θάρρος.

     Η εξαίρεση όμως παρ όλα που ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, το οποίο προς στιγμήν με κλόνισε .

Κάποιος ,δεν ξέρω για ποιόν λόγο θέλησε να θίξει και να μειώσει την προσωπικότητά μου. «Ε μωρέ , η Φιλαρέτη υποψήφια! Για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της Ζεμπιλιάδου»! Αυτό το εξέλαβα εντελώς υποτιμητικό για εμένα αλλά και εντελώς άδικο για όλον τον συνδυασμό μας ! Ο συνδυασμός της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου σε όλη την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας έχει να επιδείξει ανθρώπους νέους και μορφωμένους!

 Η κ. Ζεμπιλιάδου με ένα τέτοιο πρόγραμμα, δεν έχει ανάγκη από διακοσμητικά στοιχεία στον συνδυασμό της , αλλά από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να δουλέψουν!

Και μία από αυτούς, είμαι κι εγώ!

Αυτή η συμπεριφορά νομίζω πως με ξένισε , και όσο κι αν προσπαθώ να κατανοήσω την πρόθεση αυτού του ανθρώπου δεν μπορώ.

 Ο κακός λύκος, τελικά δεν υπάρχει μόνον στα παραμύθια. Βγαίνει στο πρόσωπο της κοινωνίας μας και αυτό στην αρχή σου κόβει για λίγο τα  πόδια αλλά στη συνέχεια σε πεισμώνει περισσότερο .

Χρειάζεται να αναπτύξεις ένα δίχτυ προστασίας με το μυαλό σου και να γίνεις Οδυσσέας, να ξεπεράσεις Συμπληγάδες και Κύκλωπες για να φθάσεις στον στόχο σου.

Τι σε ενθουσιάζει στην υποψηφιότητά σου  ;

–     Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό αλλά κυρίως μετά τον πρώτο κλονισμό, ήθελα να αισθανθώ ασφαλής. Αισθάνομαι ασφαλής διότι ακολουθώ ένα πρότυπο, μία προσωπικότητα που μπορεί να κάνει περισσότερα από όσο λέει και αυτή είναι η κ. Ζεμπιλιάδου.

     Ως εκ τούτου δεν φοβάμαι πως θα εκτεθώ στους συμπολίτες μου.

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να προωθήσω το πρόγραμμά μας , διότι είναι απολύτως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.

Δεν χρειάζεται να υποσχεθώ σε κανέναν τίποτα, διότι όλα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα γίνονται.

 Η αποτελεσματικότητα της κ. Ζεμπιλιάδου ξεπερνάει πάντα τις προβλέψεις. Ούτε το 100% δεν την εκπροσωπεί!
Κατάφερε να απορροφήσουν 550.000.000 ευρώ  ως Γραμματέας για το ΕΣΠΑ όλης της Χώρας   Διαχειρίστηκε 24δις ευρώ και εκτίναξε την απορρόφηση του κατά 110% και δέχτηκε τα συγχαρητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
.

Εμείς οι νέοι χρειαζόμαστε πρότυπα αλλά χρειαζόμαστε και καθοδήγηση. Το ίδιο χρειάζεται και η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας!

Μία προσωπικότητα με υψηλά στανταρ , έναν οδηγό για να κατευθύνει τα πράγματα. Μια Γεωργία Ζεμπιλιάδου!

  Τι έχεις να μας πεις για τους ψηφοφόρους; 

–     Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων δεν έχει καταλάβει ακόμα τον ρόλο της Περιφέρειας και τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 Δεν ξέρουν πως ο στην Περιφέρεια λαμβάνονται οι αποφάσεις και όχι στην Αθήνα. Δεν ξεχωρίζουν τις αυτοδιοικητικές από τις εθνικές εκλογές.

Επιμένουν να μιλάνε για κόμματα και αναγνωρίζουν τους υποψηφίους περιφερειάρχες Καρυπίδη, Κασαπίδη , Ζεμπιλιάδου από την κομματική τους ταυτότητα.

 Έχει καταντήσει εκνευριστικό, το ότι θέλουν σώνει και καλά να προσδώσουν κομματικό χαρακτήρα στον συνδυασμό μας , λέγοντας επιτιμητικά, πως « αααα, αυτή, δηλ η κ Ζεμπιλιάδου, είναι βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Εμένα κανένας από τον συνδυασμό δεν μου ζήτησε κομματική ταυτότητα και ποτέ δεν άκουσα στις συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων να συζητάνε για την κομματική τους ταυτότητα. Ο συνδυασμός μας, έχει ανθρώπους από όλους τους κομματικούς χώρους , αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Τα βιογραφικά των υποψηφίων μας έχουν σημασία και η εμπειρία τους .

Ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη συμπεριφορά των ψηφοφόρων κατά την γνώμη σου;

–     Θα ήθελα καθημερινά να συναντώ απαιτητικούς ψηφοφόρουςΝα γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου, να διαθέτουν χρόνο και διάθεση για ενημέρωση.

      Είμαι πρόθυμη να αφιερώσω χρόνο και να καθήσω να εξηγήσω σε όποιον ενδιαφέρεται το πρόγραμμά μας. Θα ήθελα να μπορώ να καταγράψω όλες τους τις ανησυχίες και να τις μεταφέρω προς επίλυση. Θα ήθελα οι ψηφοφόροι να αναγνωρίσουν την διάθεση για συνεργασία μ αυτούς.

     Προεκλογικά, δυστυχώς , έχουμε καταντήσει διανομείς φυλλαδίων.

Τι άλλο θα ήθελες να αλλάξει στις σχέσεις μεταξύ ψηφοφόρων και υποψηφίων;

     Βρίσκω πολύ υποτιμητικό για τους ψηφοφόρουςτο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.

     Μετά λύπης μου διαπιστώνω πως όταν πας σε κάποιον σταυρωμένο ψηφοδέλτιο το θεωρεί τιμή! Αν είναι δυνατόν!

Οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέγουν τους υποψηφίους και όχι να τους επιβάλλεται η επιλογή με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο. Οι ψηφοφόροι θα ήθελα να έχουν ανοιχτά αυτιά και μάτια και κριτήριο επιλογής.

Έχω αποφασίσει να μην δώσω σταυρωμένο ψηφοδέλτιο. Δεν θα ήθελα να επιβάλλω την υποψηφιότητά μου με αυτόν τρόπο.

Παρακαλώ τους ψηφοφόρους να το εκλάβουν ως σεβασμό στο πρόσωπό τους.

Δεν σε ενδιαφέρει δηλαδή να εκλεγείς;

–     Τον ελέφαντα δεν τον τρώμε ολόκληρο κ. Ντόρη μου, εσείς μου το έχετε μάθει. Δεν έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση ούτε χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλά δεν θέλω να έχω υπερφίαλες θέσεις για τον εαυτό μου. Μόλις έκανα ένα βήμα. Έχω ακόμα πολύ δρόμο.

     Με ενδιαφέρει πρωτίστως να εκλεγεί με υψηλά ποσοστά ο συνδυασμός μας ΕΛΠΙΔΑ για την Δυτ. Μακεδονία διότι πραγματικά είναι η τελευταία ευκαιρία για όλη την Δυτ. Μακεδονία. Με την Γεωργία ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε θαύματα! Το πιστεύω. Για να προσφέρεις στα κοινά, δεν χρειάζεται να είσαι εκλεγμένος.

      Ο συνδυασμός μας μπορεί να κάνει τόσα πράγματα και χρειαζόμαστε όλοι για να υλοποιηθούν.

Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς μετεκλογικά;

Με έχει ενθουσιάσει το πρόγραμμα για τους νέους και την ανεργία. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

Καθημερινά, το πρόβλημα το ζεις. Νέοι άνεργοι, πτυχιούχοι χωρίς δουλειά που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οικογενειάρχες που έχασαν την δουλειά τους, αμεα που χρειάζονται να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας και γυναίκες που θέλουν να εργαστούν για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα.

Υπάρχει δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμά μας να ενισχυθούν όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες.

Μέχρι το 2030 το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), έχει ως κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, μέσα από το Σχέδιο Γιούνκερ, για να κινητοποιήσει πρόσθετες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία 2015-2017

H Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ΞΕΡΕΙ να τεκμηριώνει προτάσεις για να γίνουν δεκτές, μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρήματα για επιδοτήσεις νέων επιχειρήσεων!
Μέχρι σήμερα, δεν υποβλήθηκε κανένα συγκροτημένο περιφερειακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στο Σχέδιο Γιούνκερ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! 

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας για τα 433 (1,5%) μονογονεϊκά νοικοκυριά, όπου ο γονέας δεν εργάζεται, για τα τα 2.269 (8,0%) νοικοκυριά με δύο άνεργους γονείς, για τα Άτομα με Αναπηρία, για τους ανέργους άνω των 55 για να εξασφαλίσουν την έξοδο τους στη σύνταξη, για τις γυναίκες, για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες στην αγορά εργασίας!

Κάνε μια ευχή

Να ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ από την ανεργία και την μετανάστευση. Να έχουν δουλειά όλοι. Να υπάρχει ευημερία σε όλη την Δυτ. Μακεδονία. Με την Γεωργία ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 Ντόρη Κουτουράτσα 

19-5-2019 

πηγή: https://krouakroua.blogspot.com