Η επιτυχημένη συναυλία της Χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας

Η επιτυχημένη συναυλία της Χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας

Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, στις 25-11-2018, τραγούδησε με ένα ξεχωριστά ελκυστικό πρόγραμμα, με συνοχή και με ωραίες φωνές, η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας, μαζί με τις Χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. Έδεσσας και Βελβεντού στο Φεστιβάλ Χορωδιών του Βελβεντού.

 

Η μουσική και χορωδιακή παρουσίαση του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας στην εκδήλωση ήταν ένα ήρεμο και γλυκό ταξίδι στον χώρο της ελληνικής μουσικής και της στιχουργίας,  με ταξιδευτές τους δεκάδες χορωδούς, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μαζί με τους δασκάλους και τους μουσικούς τους, με το παράδειγμα της συμμετοχής και της συνεργατικότητας ανέδειξαν τη δυνατότητα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, τη διατήρηση της καλλιφωνίας και της καλής προβολής των δημιουργών των τραγουδιών (στιχουργών, συνθετών, ερμηνευτών) και πρόβαλαν την τοπική μας πατρίδα.

Στη Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Φλώρινας δάσκαλος είναι ο κ. Γιώργος Βέρτκας, στη μαντολινάτα επικεφαλής ο κ. Ευάγγελος Καραμπέτσος, συντονιστής και Μαέστρος ο κ. Δημοσθένης (Μίμης) Μούσιος, που διηύθυνε με την πολυετή εμπειρία του την πολυμελή χορωδία και ορχήστρα.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κώστας, από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης κ. Φώτης Ζυγούρης, ο δημ. σύμβουλος Κοινωνικής μέριμνας κ. Θωμάς Παπαστέργιος, ο δημ. σύμβουλος κ. Ζήνων Παπαδημητρίου, από τη Δ.Κ. Βελβεντού η κ. Ελευθερία Θεοχαροπούλου, πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Βελβεντού και από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής ‘’Βελβεντινές φωνές’’ η δασκάλα-μαέστρος κ. Αλεξάνδρα Παππά, καθώς και πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησε τους χορωδούς μας.

 

Συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαιτέρως στον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, στην Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Φλώρινας, κ. Γιώτα Γαϊγάνη Τίτα, που υποστηρίζουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Φλώρινας, και ιδιαιτέρως θερμά συγχαρητήρια στον αειθαλή Μαέστρο μας, κ. Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιο, που είναι η ψυχή και η κινητήρια δύναμη της Χορωδίας μας!

Γεώργιος Γιαπράκης

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Μέλος του  Κ.Α.Π.Η. Φλώρινας

(Φωτογραφίες και πληροφοριακά στοιχεία από το ιστολόγο www.giapraki.com )