Η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων εορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στην πόλη της Φλώρινας, επίσημη Δοξολογία στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Παντελεήμωνος, για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεών της χώρας, που καθιερώθηκε και τιμάται κάθε χρόνο την 21η Νοεμβρίου, ήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου,  της Υπερμάχου Στρατηγού και Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, κλήρος, επίσημοι και πολίτες της ακριτικής Πρωτεύουσας, μετέβησαν στο μνημείο πεσόντων της πλατείας Γ. Μόδη, όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές της Π.Ε. Φλώρινας,

τους εκπρόσωπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων, Ενώσεων και Συνδέσμων.

Αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, είναι προγραμματισμένη στην αίθουσα ΄΄ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ΄΄ η εκδήλωση – αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, με αρχές και πίστη στο καθήκον τους, υπερασπίστηκαν, όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους μας, διασφαλίζοντας την ιστορική και αδιάλειπτη συνέχεια του στον χώρο και χρόνο.

Η συνεισφορά στη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, η συνδρομή στις ανθρωπιστικές δραστηριότητες της πολιτείας και η επαγρύπνηση για την ασφάλεια του εθνικού χώρου, αποδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη προσφορά των ενόπλων δυνάμεων και σε περιόδους ειρήνης.

Εδώ, από την ακριτική Φλώρινα, την εσχατιά της Ελλάδος, δηλώνουμε υπερήφανα ότι το υψηλό αίσθημα ασφάλειας, μας επιτρέπει να δημιουργούμε και να οραματιζόμαστε απρόσκοπτα ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές».

Δήλωσε ο χωροταξικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, επ΄ ευκαιρίας του σημερινού εορτασμού.