Η Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Με την δέουσα λαμπρότητα και χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» του ΄40.

Στην κεντρική πλατεία και μετά την κατάθεση στεφάνων και την αποχώρηση των αρχών, φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων έκαναν πορεία στον πεζόδρομο και καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία, χωρίς να εμποδιστεί η κυκλοφορία.

Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης συμμετείχε στη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων, δεν συμμετείχε στην παρέλαση των μαθητών και του στρατού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η   Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ευτυχία Μπέκου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις δηλώσεις τους είπαν:

 

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ,

Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

Εμείς οι παλαιότεροι ζήσαμε τα γεγονότα του Αλβανικού Μετώπου και τότε με τα παιδιά του σχολείου και ζητωκραυγάζαμε τα στρατεύματα που περνούσαν.

Όπως ξέρετε κατάγομαι από ένα χωριό των Γρεβενών που βρίσκεται πάνω στην Πίνδο και εχαιρόμεθα ιδιαιτέρως και συγκινούμεθα, όταν γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες.

Ευχόμεθα πάντοτε η πατρίδα μας να είναι ελεύθερη και να μην δούμε άλλες τέτοιες δυσκολίες.

 

 ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΠΕΚΟΥ,

 Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου

Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία έχω την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπώ σήμερα εδώ στη Φλώρινα, θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις τοπικές αρχές και την μαθητική κοινότητα καθώς και την στρατιωτική ηγεσία, για την εξαιρετική παρέλαση και τις εξαιρετικές εορταστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες τιμήσαμε την εθνική μας επέτειο. Γιατί η γενιά του ‘ 40 , των ηρώων, των νεκρών της εθνικής αντίστασης δίνει σε μας σήμερα το 2013 ένα ηχηρό μήνυμα: Ότι ο πατριωτισμός ενάντια στον Ναζισμό και η πίστη μας στην δημοκρατία πρέπει να είναι οι βασικές αρχές, με τις οποίες πρέπει να ασκούμε την πολιτική αλλά και την κοινωνική μας δραστηριότητα μέσα σε όρους κοινωνικής συνενοχής, ειρήνης, αλληλεγγύης και φυσικά σε όρους συναδέλφωσης. Η χώρα μας διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μία καμπή η οποία με τις θυσίες του ελληνικού λαού προς  στις οποίες απευθύνω έναν ιδιαίτερο σεβασμό προς στις θυσίες και στον ελληνικό λαό θα καταφέρουμε να περάσουμε τα δύσκολα και νομίζω ότι ο λαμπρός ήλιος της Φλώρινας σήμερα δίνει προς την Ελλάδα ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και θέλω με  ένα προσωπικό τόνο να πω ότι από καρδιάς ευχαριστώ πολύ και αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι κοντά σας. Να είστε καλά, ο λαός της Φλώρινας, ο ελληνικός λαός με υγεία, δυνάμεις και αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας

Διπλή γιορτή σήμερα, πάνδημος ο ελληνικός λαός τίμησε την ημέρα της αγίας Σκέπης, μια από τις πιο λαμπρές ημέρες του ελληνικού έθνους. Την ημέρα του «ΟΧΙ», την ημέρα που ο ελληνικός λαός απέδειξε και έδειξε σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο, ότι οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν. Οι Φλωρινιώτες πάντα τιμούμε την ιστορία μας και πάντα δίνουμε το παρόν μας στα εύκολα και στα δύσκολα και επειδή πάλι αυτή την περίοδο η χώρα μας περνάει μια δύσκολή κατάσταση, έχουν αποδείξει οι Φλωρινιώτες με την στάση τους, ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Θα ήθελα να πω και κάτι, γιατί πολλοί κάνουν κάποιους συνειρμούς με την επέτειο του «ΟΧΙ» μιλώντας για τα «ΝΑΙ» που έχουμε πει το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να ξέρουν ότι όλοι αυτοί που καπηλεύονται όλη αυτή την ιστορία, ότι πολλές φορές αυτά τα « ΝΑΙ», τα δύσκολα « ΝΑΙ» και τα υπεύθυνα « ΝΑΙ» είναι πιο δύσκολο να τα πεις από ανεύθυνα και λαϊκίστικα « ΟΧΙ». Τότε η ανάγκη της πατρίδος ήταν να πούμε «ΟΧΙ», τώρα η ανάγκη ήταν να πούμε το « ΝΑΙ» και να κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή και όλα φαίνονται πως οδηγούνται στο τέλος και η ελπίδα είναι μπροστά μας, το μέλλον μας φαίνεται ότι ισιάζει ότι πάει καλύτερα η πατρίδα μας και πιστεύουμε ότι στο τέλος, ότι θα πετύχουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως κρίνετε την απουσία του συναδέλφου σας από την παρέλαση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο συνάδελφος μου, αυτός θα πει γιατί δεν ήταν στην παρέλαση ήταν στην εκδήλωση που έγινε στην κατάθεση στεφάνου τώρα αν θέλει η παράταξη του να συμμετέχει ή όχι στις παρελάσεις δικό τους θέμα.

 

Δημήτριος Ηλιάδης

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Πρέπει να πω ότι σήμερα οι Φλωρινιώτες, εκκλησία, λαός, μαθητιώσα νεολαία, τίμησαν αυτή τη μεγάλη γιορτή του έθνους μας αλλά και του Χριστιανισμού. Τίμησαν όλους αυτούς που θυσιάστηκαν κάποτε, για να μπορούμε σήμερα εμείς να νιώθουμε ελεύθεροι. Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε , γιατί έτσι μόνο θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον και να ελπίζουμε. Πρέπει να θυμόμαστε το παρελθόν μας, πρέπει να τιμούμε τους προγόνους μας, για να μπορούμε να αφήσουμε ένα καλύτερο μέλλον  στα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα ελεύθεροι!

 

Γιάννης Βοσκόπουλος

Δήμαρχος Φλώρινας

Με περηφάνια και σεβασμό σήμερα τιμήσαμε τους προγόνους μας, αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Ενωμένοι οι Έλληνες μεγαλουργούμε. Ενωμένοι και πάλι θα ανταπεξέλθουμε την οικονομική κρίση που ταλανίζει σήμερα τον τόπο μας.