Η τηλεκπαίδευση δεν είναι το φάρμακο δια πάσα νόσο

Μετά από σχεδόν 5 μήνες υποχρεωτικής αναστολής της κανονικής – δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, στις 10 Μαΐου άνοιξαν και πάλι τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα. Όλοι περιμέναμε να  ξαναδούμε τους μαθητές μας από κοντά, μετά από μήνες, να γεμίζουν και πάλι οι σχολικές αίθουσες και τα προαύλια με παιδικά γέλια και φωνές ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς, για τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

….Και τρεις μέρες μετά το  3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας ανέστειλε τη λειτουργία του την Πέμπτη 13-5 και Παρασκευή 14-5 λόγω εργασιών κατασκευής εξέδρας στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Αντ’ αυτού πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ξανά δυστυχώς μέσω τηλεκπαίδευσης (webex). Υπουργείο Παιδείας, Δ/νσεις Εκπαίδευσης και Δήμος, αιφνιδιάζουν και πάλι γονείς και μαθητές, ανακοινώνοντας την τελευταία στιγμή το κλείσιμο σχολείου.

Πρώτα ο κορονοϊός, μετά ο καιρός, τώρα κτιριακές εργασίες. Τα σχολεία αθωράκιστα, με απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές, με πολυπληθείς τάξεις, με ελλιπή καθαριότητα παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε. Είναι ανεπίτρεπτο, η λεγόμενη τηλεκπαίδευση να αξιοποιείται για καταστάσεις που χαρακτηρίζονται “έκτακτες” εκτός πανδημίας ανοίγοντας δρόμο για την αυθαίρετη γενίκευσή της.

Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μην χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα σχολείο που να αξίζει στους μαθητές μας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικά τεστ τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία )
  • Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Κατάλληλες κτιριακές υποδομές και μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Φλώρινας