Η Φλώρινα στα λευκά (φωτογραφίες)

Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Φλώρινας και σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις του καιρού  το βράδυ θα είναι ασθενής.

Η Φλώρινα «ντύθηκε» στα λευκά με πολύ χιόνι, χωρίς όμως να έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα.

Η κυκλοφορία στην πόλη διεξάγεται κανονικά ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων:

  • από το 16ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και
  • στη δασική οδό Άνω Υδρούσας – Νυμφαίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο Εθνικό, υπόλοιπο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τα  μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης ειδικού αλατιού του Δήμου Φλώρινας είναι ήδη στους δρόμους ενώ οι πολίτες μπορούν να παραλαμβάνουν αλάτι από τα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Η Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας ενεργοποίησε τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, θέτοντας σε ετοιμότητα το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει για τις εν λόγω περιστάσεις.

Οι πολίτες μπορούν επίσης να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία στα παρακάτω τηλέφωνα:

Υπηρεσίες Δημόυ Φλώρινας: 2385024637 και 2385045790

Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας:  697 096 8452

Παρά τις δυσκολίες που θα προκύψουν λόγω του όγκου του χιονιού και του παγετού η γενικότερη εικόνα της πόλη μας είναι πολύ όμορφη και γι’ αυτό σας παραθέτουμε φωτογραφίες από τις γειτονιές της: