Η 22η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση σε υψόμετρο 1050 μέτρα στο καταφύγιο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΤΣΗΣ» του Βαρνούντα

Η 22η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση σε υψόμετρο 1050 μέτρα στο καταφύγιο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΤΣΗΣ» του Βαρνούντα

 

Με τη συμμετοχή όλων των ηλικιών   πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η 22η παμφλωρινιώτικη ορειβατική συνάντηση τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στο«οροπέδιο του Βαρνούντα στα 1050 μέτρα .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού

Άρης Αριστείδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Παπασωτηρίου και πολλοί ορειβάτες κάθε ηλικίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ορειβατών Φλώρινας Γιάννης Τσιώτας ανέφερε    πως  το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ορειβατών αποφάσισε το καταφύγιο του οροπεδίου να ονομαστεί «ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΤΣΗΣ», στη μνήμη του μεγάλου ορειβάτη.

Βράβευσε δε 5 άτομα τον καθένα για διαφορετικούς λόγους, τον Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, τον Δούμο Αγάπιο από τη Θεσσαλονίκη, τον Αλέκο Κυπραίο από την Πτολεμαϊδα, δύο μέλη του συλλόγου που φέτος κατέκτησαν την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης στα Καυκάσια όρη την Φανή Κουσιπέτκου, η οποία  θα ηγηθεί γυναικείας αποστολής στο Έβερεστ  και τον Θόδωρος Φάτση.

Ο Αντιδήμαρχος Άρης Αριστείδου χαιρετώντας τους ορειβάτες είπε πως «είναι συγκινητική η στιγμή για όλους αυτούς που ανεβαίνουν στα βουνά. Ο Χρήστος

ήταν ο άνθρωπος των βουνών, ο δάσκαλος μας, ο οδηγός μας σόλες τις εξορμήσεις. Είναι φυσιολογικό όλοι νάμαστε συγκινημένοι. Είναι πάρα πολύ καλή κίνηση του συλλόγου να ονομάσει το καταφύγιο με το όνομα του Χρήστου.

Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν να μπουν μέσα στα βουνά, ζούμε μέσα στα βουνά αλλά πρέπει να τα γνωρίσουμε. Όσο πιο πολύ γνωρίζουμε τη φύση τόσο πιο πολύ αγαπάμε τον τόπο μας.

Ο κ. Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει ο Δήμος την εκδήλωση οργανωμένα πια.