Κάλαντα στους Λόφους από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βεύης

Τα Χριστούγεννα είναι μια σπουδαία αφορμή για να προσφέρουμε χαρά στους άλλους! Έτσι και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βεύης, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Σταύρο Βοσκόπουλο, και τον εκπαιδευτικό, κ. Παύλο Νεοκαζιώτη, έψαλλαν τα παραδοσιακά Κάλαντα στην τοπική κοινότητα Λόφων, όπου δεν υπάρχει πλέον Δημοτικό Σχολείο και έκαναν μια ευχάριστη έκπληξη στους κατοίκους του χωριού.

Οι μικροί μαθητές σαν μικροί Αγιοβασίληδες, ντυμένοι με χριστουγεννιάτικα καπέλα, με τρίγωνα και τουμπερλέκια, πλημμύρισαν τους δρόμους με τις μελωδικές φωνές τους και δημιούργησαν ένα  κλίμα ευφρόσυνης, χαράς και ελπίδας στον κόσμο για τις γιορτινές μέρες. Επίσης, απέδειξαν ότι το Σχολείο, εκτός από γνώσεις, προσφέρει αξίες στα παιδιά, το πιο πολύτιμο εφόδιο για τη ζωή τους, και τηρεί τις όμορφες παραδόσεις του τόπου μας.

Η καθοδήγηση των παιδιών στο να μάθουν να σκέφτονται τους άλλους, να υποστηρίζουν όσους χρειάζονται τη βοήθειά τους και να προσφέρουν την αγάπη γύρω τους είναι μια ύψιστη και πολύτιμη διδαχή. Μια τέτοια κίνηση αποδεικνύει την αλληλεγγύη μας ως μια μεγάλη κοινότητα συνανθρώπων που μοιραζόμαστε την ίδια πατρίδα και την ίδια παράδοση.

Για τους λόγους αυτούς, συγχαίρουμε από καρδιάς τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Σταύρο Βοσκόπουλο, και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, οι οποίοι, πέραν της όμορφης σχολικής γιορτής που πραγματοποίησαν στο Σχολείο τους, είχαν την εξαιρετική πρωτοβουλία να επισκεφθούν τους Λόφους και να δώσουν το μήνυμα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους κατοίκους του χωριού!

Εγκάρδιες ευχές σε όλους για μια υπέροχη νέα χρονιά με ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και ευημερία για όλους!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ