Κάλεσμα για τις εκλογές του Σωματείου Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας

11 και 12 Δεκεμβρίου 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ μαζικά

στις ΕΚΛΟΓΕΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΙΥΦ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Να αποτελέσει το οχυρό των κατακτήσεων μας, το εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, να μπει μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει. Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

Μέσα απ’τις μάχες που δώσαμε σε συνθήκες πανδημίας αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, που επεδίωξε να στηρίξει τη μεγαλοεργοδοσία, αδιαφορώντας για τη ζωή και το εισόδημα των εργαζομένων. Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής. Μέσα από σκληρούς αγώνες καταφέραμε για την πλειοψηφία των εργαζομένων να υπάρξουν έστω κι αυτά τα ελάχιστα μέτρα στήριξης. Δεν ρίξαμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρήσαμε από την πάλη για ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Να προχωρήσουμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν περίθαλψη, χωρίς να αποτελεί αφορμή για απολύσεις.

Να μην μείνει ούτε ένας νέος ανοργάνωτος, μακριά από τον αγώνα ενάντια στην απληρωσιά, στην ανασφάλιστη εργασία, στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, στα ατέλειωτα 10ωρα και 12ωρα.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα για διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Να κλιμακώσουμε την πάλη για να μείνουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά, να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση που να μην καταργεί τη σύνταξη για τους εργαζόμενους του κλάδου, αφού κανείς που δουλεύει εποχικός, ή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις δεν θα έχει 20 χρόνια δουλειάς.

Να γίνει καθολικό αίτημα σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με κατάργηση όλων των μορφών συμβάσεων που θέλουν να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.

Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας (ΣΕΙΥΦ) είναι ο συντονιστής και οργανωτής του αγώνα των εργαζομένων του κλάδου, απέναντι στην εργοδοσία, την ΕΕ στις κυβερνήσεις και στα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

Το ΣΕΙΥΦ είναι το σωματείο που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι του κλάδου και το αναδεικνύουν ως πρωτοπορία στους αγώνες, ως το μοναδικό αποκούμπι σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Είναι το σωματείο που καθοδήγησε και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις του κλάδου, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, για να μη μείνει κανείς μας χωρίς εισόδημα, για να μπούμε όλοι στη δουλειά με όλα τα δικαιώματα

Μπροστά στις εκλογές καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, να συμμετέχει με την εγγραφή στο ΣΕΙΥΦ,για να μην πληρώσουμε ακόμη μια φορά εμείς τη κρίση τους, για να μην γίνουμε θυσία στην ανάπτυξή τους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12 (13:00–16:00 ΑΜΥΝΤΑΙΟ & 17:00-20:00 ΜΕΛΙΤΗ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12 (11:00–19:00 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)