Κάλεσμα σε ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιστήμονες στο Αμύνταιο ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Δε θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας 

Η επιτροπή αγώνα ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων του Αμυνταίου εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση. Είναι ένα νομοσχέδιο που λεηλατεί το εισόδημά μας, προσθέτοντας νέους φόρους πάνω στους φόρους που ήδη πληρώνουμε και στην ακρίβεια που έχει εκτιναχθεί (τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, πρώτες ύλες, εμπορεύματα κ.ά.) και πλήττει  απευθείας τις μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες τις οδηγεί στο «λουκέτο».

Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, καθιερώνει οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, που το ύψος του κλιμακωτά, με βάση τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης, θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 14.196 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ετήσιο φόρο εισοδήματος (ακόμα και με ζημιά) στα 1.102 ευρώ (!) και στα 1.823 ευρώ (!) αντιστοίχως. Συν την προκαταβολή φόρου, συν τα 325 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος. Όσο και να το γυροφέρνουν τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης, αυτή είναι η γυμνή αλήθεια. Με τη καθιέρωση των τριετιών, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων (όσοι διατηρούν πάνω από 10 έτη επιχείρηση), θα πληρώνουν φόρο 2.150 ευρώ!

Όλη αυτή η φορολεηλασία στο εισόδημά μας, συμπληρώνεται με έναν ψηφιακό λαβύρινθο, που εκτός από το ότι είναι επιπλέον κόστος να τον παρακολουθείς,  κάνει και ακόμα πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικροεπιχειρήσεών μας.

Με εργαλείο το φορολογικό, επιχειρείται μια ωμή κρατική παρέμβαση για το σταδιακό αφανισμό ή τη δραστική συρρίκνωση της μικρής αλλά ακόμη και ενός σημαντικού μέρους της μεσαίας αυτοαπασχόλησης.

Ως εδώ! Αρκετά ματώσαμε! Δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.

Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά. Δεν αντέχουμε άλλο.

Οι προσπάθειες μεταμφίεσης του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες – κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των μαζικών κινητοποιήσεων που σημειώθηκαν ήδη- δεν ξεγελούν κανέναν, αφού δεν αλλάζει ο άδικος και βαθιά ληστρικός χαρακτήρας του.

Στον κοινωνικό διχασμό που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλει, απαντάμε με ενότητα με τους εργαζόμενους, με τους αγρότες, με τους συνταξιούχους, με τις οικογένειες μας. Όχι μόνο δεν είμαστε απέναντι, αλλά έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τα ιδία δικαιώματα σε ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές
  • Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού

Με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και συλλογικό, οργανωμένο αγώνα υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους αυτοκινητιστές  και τους εν γένει ελεύθερους επαγγελματίες σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, που εναντιώνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και διεκδικούμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του καθώς αυτό  δεν επιδέχεται βελτίωσης. Η ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζεται με αιτήματα για μικροεξαιρέσεις και μικροβελτιώσεις.

Σας Καλούμε στην Συνάντηση Φορέων και τη Σύσκεψη για τον Προγραμματισμό Δράσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου για Συζήτηση και Λήψη Αποφάσεων.

Επιτροπή Αγώνα ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων Αμυνταίου