Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας ενημερώνει ότι όσοι ιδιοκτήτες έχουν ειδοποιηθεί / ενημερωθεί τα έτη 2018 – 2020 – με προσωπικά ειδοποιητήρια – για αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης (αποψιλώσεις – αποκλαδώσεις), καθαρισμό – απομάκρυνση των υπολειμμάτων τους, μπαζών και πιθανών σκουπιδιών εντός των ιδιόκτητων οικοπέδων/ χωραφιών/ τεμαχίων γης τους, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση μέσω τακτικών ετήσιων ενεργειών τους.

Η εφαρμοσμένη διαδικασία προσωπικών ειδοποιήσεων έχει πρωτίστως “παιδευτικό χαρακτήρα” και οφείλουν πλέον να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους ως ιδιοκτήτες.

Ο Δήμος Φλώρινας δεν θα προβεί σε εκ νέου ειδοποίηση τους.

Μετά τα σχετικά δελτία τύπου που έχουν εκδοθεί κατά τον μήνα Μάιο του έτους 2021, θα εκτελούνται αυτεπάγγελτοι καθαρισμοί – χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση – και θα επιβάλλονται τόσο οι δαπάνες καθαρισμού των οικοπέδων όσο και τα διοικητικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Ο Δήμος Φλώρινας ζητά τη συνεργασία σας για διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας της δημοτικής περιοχής και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Πληροφορίες / διευκρινήσεις παρέχονται από το τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας (τηλ. 2385044917) τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

 

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

(σύμφωνα με την απόφαση 07/2021, ΑΔΑ:6ΩΣΨΩΗΙ-ΧΤ8)

Ηλίας Μούλελης