ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όλους τους Δημότες να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00πμ, για τη διεκδίκηση των αυτονόητων αιτημάτων για το Δήμο και το Νομό Φλώρινας.

Η απαξίωση της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια, μας οδήγησε στην απομόνωση και στην απόγνωση, αφαιρώντας από εμάς και τα παιδιά μας το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

Όλοι μαζί οφείλουμε να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε, δίνοντας ένα τέλος στην απάθεια και στον «ωχαδερφισμό»!

Ήρθε η ώρα της Φλώρινας! Ήρθε η ώρα των απαιτήσεων!

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του συνόλου των φορέων του Νομού Φλώρινας για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην απαξίωση του τόπου μας.

Για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες μας καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν την προσπάθεια. Είναι επιτέλους καιρός οι πολίτες να σηκωθούν από την πλασματική ασφάλεια του καναπέ τους και να μην περιμένουν από τους άλλους να αγωνιστούν για τα δικά τους δίκαια. Η συμμετοχή στους κοινούς αγώνες είναι το κλειδί για την επιτυχία. Σας χρειαζόμαστε όλους κοντά μας!

Όλοι μας αύριο στις 11:00 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν και αγωνιζόμαστε για το αύριο του τόπου μας.

 Μάκης Ιωσηφίδης

Δήμαρχος Αμυνταίου

 

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Ο Δήμος Πρεσπών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων, της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας  και των πολιτών και καλεί τους Δημότες της Πρέσπας, να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 11.00 πμ, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Ο φετινός χειμώνας ήταν δύσκολος για όλους τους κατοίκους της περιοχής και έφερε επιπλέον προβλήματα, στις ήδη δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, είναι απαγορευτική για τα περισσότερα νοικοκυριά, ενώ ακόμα και όσοι χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης, αντιμετώπισαν πολλαπλάσια έξοδα φέτος. Ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις, βιώνουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Γι αυτό, όλοι μαζί αύριο, πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα από τη Φλώρινα, για να έχουμε ίση και δίκαιη μεταχείριση ως πολίτες και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας ἀνακοινώνει στόν πιστό λαό τήν ἀπόφασή της νά πρωτοστατήσει ὁλόθυμα στίς κινητοποιήσεις τῶν φορέων, τῶν συνδικαλιστικῶν σωματείων καί τοῦ λαοῦ τῆς Φλώρινας, πού σκοπό ἔχουν τή βελτίωση τῶν συνθηκῶν διαβίωσης στήν πολύπαθη ἀκριτική περιοχή μας.

Ἔτσι προτρέπει τούς Φλωρινιῶτες καί τίς Φλωρινιώτισσες νά συμμετάσχουν μαζικά στή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καί διεκδίκησης, πού θά πραγματοποιηθεῖ τήν ἐρχομένη Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 καί ὥρα 11 τό πρωί στήν κεντρική πλατεία τῆς Φλώρινας.

Στήν ἐκδήλωση, στήν ὁποία θά συμμετάσχει σύσσωμος ὁ ἱερός κλῆρος τῶν ἀρχιερατειῶν Φλωρίνης, Ἀμυνταίου καί Πρεσπῶν, χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος.

Εἶναι καιρός νά βγοῦμε ἀπό τήν παγερή ἐσωστρέφεια καί ἀδιαφορία μας καί μέ ἀγῶνες νά διεκδικήσουμε τό αὐτονόητο:

 ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

  Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη

ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    28/2/2012

                       

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,

ΜΑΖΙ ΜΕ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ,

ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΥΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

  Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 όλοι οι φορείς της Φλώρινας μαζικά διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην κεντρική πλατεία με βασικό θέμα το υπέρογκο κόστος διαβίωσης λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και των καυσίμων γενικότερα.

Ο σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Οι μειωμένες κατά 40% πιστώσεις προς τους Δήμους για τα σχολεία της περιοχής μας, και μάλιστα σε έναν εξαιρετικά βαρύ χειμώνα με ολικό παγετό για πολλές ημέρες, οδήγησαν σε αδιέξοδο και απόγνωση πολλές φορές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι κάτοικοι της Φλώρινας, οι οποίοι φυλούν Θερμοπύλες κατά την προσφιλή έκφραση των πολιτικών, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν και την υψηλή τιμή του πετρελαίου με δεδομένο ότι αυτό αποτελεί το κύριο γρανάζι που κινεί τις οικονομικές δραστηριότητες, μαθηματικά οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Για όλα αυτά, που αποτελούν ένα μέρος των προβλημάτων που αθροιστικά εξουθενώνουν και συνθλίβουν την αξιοπρέπεια των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας,

 απαιτεί και δεν επαιτεί

  • την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και των καυσίμων
  • τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας
  • τη χρηματοδότηση των Δήμων με την αύξηση των επιχορηγήσεων για τα σχολεία στα περσινά τουλάχιστον επίπεδα
  • την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και νέων σύγχρονων προσβάσεων από την Εγνατία προς τη Φλώρινα με την κατασκευή της καθέτου οδού
  • να μη χαθεί καμία θέση εργασίας αλλά να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων
  • τη διατήρηση και ενίσχυση των τμημάτων Α.Ε.Ι  και Α.Τ.Ε.Ι της Φλώρινας
  • όχι στη συρρίκνωση των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών στην  Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν από κοινού όλοι οι φορείς και τα Σωματεία του νομού μας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα που αφορούν τον τόπο μας με πρωταρχικό αίτημα την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σας καλούμε αύριο Παρασκευή 02/ 03/ 2012 και ώρα 10.45 το πρωί να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο και να συμμετέχετε και εσείς στην Πανδημοτική κινητοποίηση. Η συμμετοχή σας και των παιδιών σας κρίνεται αναγκαία για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η σημερινή οικονομική κρίση πλήττει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.

Δυστυχώς όμως τα τραγικά αποτελέσματα της κρίσης γίνονται ακόμη εντονότερα στην περιοχή μας καθώς η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας έχει επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα.

Με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -28 βαθμούς επί 3 και πλέον εβδομάδες, με τα έξοδα θέρμανσης να ξεπερνούν τα 5500 ευρώ ετησίως για μια μέση οικογένεια, με ανεργία να ξεπερνά σε όλο το νομό το 40%, δεν μπορούμε να ελπίζουμε πουθενά, παρά μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στην δικιά μας φωνή.

Ο κάθε νέος άνεργος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο αγρότης το κάθε νοικοκυριό της Φλώρινας βρίσκονται σε απόγνωση.

Έχουμε βρεθεί στην ώρα ΜΗΔΕΝ και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί γιατί είναι πρωτόγνωρη η αδυναμία της πολιτείας να προσφέρει την ουσιώδη και βασική στήριξη σε έναν τόπο όπως είναι Φλώρινα που αιμορραγεί και χάνει μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα το μεγάλο της πλούτο.

Αυτός ο πλούτος δεν είναι άλλος από την νεολαία και την δυναμική των νέων επιστημόνων, των νέων αγροτών, όλων των νέων που έχουν όνειρα  που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

Συνάδελφοι – Συμπολίτες,

Αυτά που έζησε και ζει η Φλώρινα  τον φετινό χειμώνα, έχει πολλά χρόνια να τα ζήσει.

Το πολικό ψύχος την ταλαιπωρεί 70 ημέρες τώρα και δεν φτάνει μόνο αυτό, έχουμε και την οικονομική εξαθλίωση να μας εξουθενώνει.

Ήρθε η ώρα λοιπόν του μεγάλου αγώνα. Να δώσουμε ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι ο νομός μας χρίζει άλλης μεταχείρισης.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά  στην μεγάλη συγκέντρωση, στην πλατεία της Φλώρινας, την Παρασκευή 2/3/2012 στις  11 η ώρα.

Σήμερα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ .

Ζητάμε άμεσα:

–          Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

–          Μείωση τιμής καυσίμων στα πρατήρια που θα σημαίνει εξάλειψη του ισχυρότερου κινήτρου για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν τα σύνορα μαζί με τα χρήματα των επιβατών τους.

–          Τηλεθέρμανση άμεσα – Όχι στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

–          Κάθετο άξονα.

–          Επαναλειτουργία του τρένου και επέκταση της γραμμής εκτός Ελλάδας.

–          Διαβεβαίωση παραμονής τμημάτων ΤΕΙ- Πανεπιστήμιου.

–          Όχι στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ και εφορίας στο Αμύνταιο.

–          Όχι στην υποβάθμιση της Παιδείας της Υγείας και της κοινωνικής Πρόνοιας.

 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑΟΛΟΥΣ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ

  ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Στις 2 Μαρτίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 πμ ο Φλωρινιώτης συμμετέχει δυναμικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή της Φλώρινας.

Για πρώτη φορά μετά τον ξεσηκωμό των πολιτών της Φλώρινας από την προσπάθεια κατάργησης της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας την δεκαετία του 80, υπάρχει η βεβαιότητα πως όλοι οι πολίτες ενωμένοι για άλλη μία φορά μπορούν να πετύχουν.

Για πρώτη φορά νιώθουμε την έμπρακτη σύμπραξη όλων των φορέων της Φλώρινας, σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και κάθε άλλου είδους επίπεδο. Η εκκλησία, οι βουλευτές, η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας, οι δήμοι, το επιμελητήριο, το εργατικό κέντρο και όλοι οι σύλλογοι της Φλώρινας, ενώνουν την φωνή τους για τον κοινό σκοπό

ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Ας αναλογιστούμε σαν πολίτες τις ευθύνες μας και ας αφήσουμε τους καναπέδες, τις καφετέριες και ας συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας