Κανένας πολίτης χωρίς φαγητό & φάρμακα

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ

 

Με το σύνθημα κανένας πολίτης χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο η αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις « ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και «INTERNASIONAL OPTHODOX CHRISTIAN CHARITIES», μοίρασαν στη Φλώρινα σε 4 προνοιακά ιδρύματα πετρέλαιο θέρμανσης.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013,  ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωστή Δήμτσα και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Αντωνιάδη η συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας και με την υποβάθμιση  κάθε προνοιακής δομής και κοινωνικού κράτους λόγω της οικονομικής κρίσης, η διανομή πετρελαίου σε 4 κοινωνικά ιδρύματα ( κέντρο προστασίας παιδιού, γηροκομείο, εκκλησιαστική εστία, φοιτητική εστία Ε.Λ. Φλώρινας), αποτελεί πράξη εθνικής διάστασης.

Η παρουσία των εκπροσώπων της Αρχιεπισκοπής και οι συνεργασία τους με την Περιφέρεια, το Δήμο και τη Μητρόπολη, αποτελεί το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι αυτή η χώρα έχει δυνάμεις που μπορούν να την κρατήσουν όρθια. Πως υπάρχει ελπίδα για τους αδύναμους και ανήμπορους.

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Τις προηγούμενες μέρες η αρχιεπισκοπή Βορείου Αμερικής  με τη βοήθεια της Μ.Κ.Ο. « ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της INTERNASIONAL OPTHODOX CHRISTIAN CHARITIES,  ΜΟΊΡΑΣΑΝ Σ’ όλη την Ελλάδα σε επιλεγμένους νομούς σε προνοιακά ιδρύματα πετρέλαιο θέρμανσης. Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου μοίρασαν πετρέλαιο στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Φλώρινας.

Είναι  ενέργειες για τις οποίες όλοι οι Χριστιανοί ορθόδοξοι δικαιώνουν τις προσδοκίες για τους πνευματικούς τους ηγέτες. Εμείς χαιρόμαστε και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. ειδικά αυτή την εποχή του κρύου και της φτώχειας είναι πάρα πολύ σημαντικές για τους κατοίκους των περιοχών αυτών και κυρίως για τα παιδιά αυτών των προνοιακών ιδρυμάτων.

Σας ευχαριστούμε για την ενέργεια σας και ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία στο ξεκίνημα της γιατί γνωρίζω η πρόθεση σας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία μας και με κάποια άλλη μορφή.

 

ΚΩΣΤΗΣ ΔΗΜΤΣΑΣ, γενικός διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την πρώτη στιγμή της κρίσης έδωσε ένα μήνυμα στην ομογένεια να σταθεί δίπλα στους Έλληνες και να τους βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  ο οποίος έχει καλή και στενή συνεργασία με τον μητροπολίτη Φλώρινας έχει ένα στόχο να μην μείνει κανένας πολίτης στη χώρα χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο.

Θα συζητήσουμε με τον μητροπολίτη Φλώρινας τα προβλήματα της περιοχής με στόχο να σταθούμε δίπλα στην περιοχή και να βοηθήσουμε τους ανήμπορους.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΣΑΤΣΑ, πρόεδρος κέντρου προστασίας παιδιού

Ευχαριστούμε για την προσφορά πετρελαίου στην προνοιακή μονάδα μας.

Η μονάδα μας φιλοξενεί παιδιά 6-18 ετών. Εδώ και λίγο καιρό ο κ. Αντωνιάδης συνεργάστηκε μαζί μας και ήμασταν από τις μονάδες που πρότεινε στην Ιερά Αποστολή και την αρχιεπισκοπή Αμερικής έτσι ‘ώστε να γίνει η παράδοση του πετρελαίου στη μονάδα μας.

Είναι μια ενέργεια που δείχνει την ευαισθησία στα θέματα προστασίας της παιδικής προστασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι η συνεργασία σας θα συνεχιστεί και με άλλη μορφή. Ποια είναι αυτή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΔΗΜΤΣΑΣ): Στόχος μας είναι να μην  μείνει κανένας χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο. Αυτές μπορεί να είναι οι βασικές μορφές βοήθειας. Μπορούμε να καταγράψουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο τρίπτυχο αυτό και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει σημείο αναφοράς στην περιοχή μας για να απευθύνεται αυτός που έχει ανάγκη βοήθειας; Υπάρχει κάποιος φορέας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (ΔΗΜΤΣΑΣ): Δεν μορφοποιήθηκε ακόμα το σχήμα. Κάτι που θα γίνει σύντομα.