Κατάθεση δικαιολογητικών για υπαγωγή στο ειδικό ποσοστό υποψηφίων συμμετεχόντων πανελλαδικών εξετάσεων 2022

Κατάθεση δικαιολογητικών για υπαγωγή στο ειδικό ποσοστό υποψηφίων συμμετεχόντων πανελλαδικών εξετάσεων 2022 από περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/103868/A5/26-08-2022 (ΦΕΚ 4531 Β’) Υπουργική Απόφαση, 1) οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Πρεσπών, οι οποίοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και 2) οι μαθητές και απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ οι οποίοι κατοικούσαν μονίμως στις περιοχές αυτές και υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούνται να υποβάλουν μέχρι και την Παρασκευή 02-09-2022 στη  Διεύθυνση Δ.Ε. Φλώρινας τα παρακάτω δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ανωτέρω ΥΑ, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό υποψηφίων από περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Α. Για τους μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των περιοχών του άρθρου 1 της σχετικής Υ.Α.:

  1. Αίτηση –Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ο υποψήφιος την πρόθεση του για την υπαγωγή του στο ειδικό ποσοστό, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022.
  2. Βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία είχαν υποβάλει την Αίτηση Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Β. Για τους μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που κατοικούσαν μόνιμα στις περιοχές του άρθρου 1 της σχετικής Υ.Α. και υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  1. Αίτηση –Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ο υποψήφιος την πρόθεση του για την υπαγωγή του στο ειδικό ποσοστό καθώς και τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022.
  2. Δήλωση Ε1 οικονομικού έτους 2022 (χρήση 2021) του γονέα στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου αν κάνει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας του.
  3. Βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία είχαν υποβάλει την Αίτηση Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τον καλύτερο συντονισμό κατάθεσης των δικαιολογητικών παρακαλούνται οι υποψήφιοι-δικαιούχοι να προσέρχονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας (Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 11) από τις 9:00 πμ. έως και τις 14:00 ως εξής:

Τρίτη 30-8-2022 & Τετάρτη 31-8-2022: οι υποψήφιοι των Λυκείων (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) των Δήμων Φλώρινας & Πρεσπών.

Πέμπτη 1-9-2022: οι υποψήφιοι των Λυκείων (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) του Δήμου Αμυνταίου.

Παρασκευή 2-9-2022: οι υποψήφιοι των Λυκείων (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.