ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας: Σας περιμένουμε για ακόμα μία νέα χρονιά δίπλα μας!

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Φλώρινας αποτελεί έναν εξολοκλήρου δημόσιο θεσμό, ο οποίος διοικητικά ανήκει στο ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας και επιμερίζεται ισομερώς σε τρείς δομές μέσα στην πόλη, αυτές του ΚΔΑΠ 8ου Νηπιαγωγείου, του ΚΔΑΠ Πειραματικού Σχολείου και του ΚΔΑΠ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για τρεις δομές, διανθισμένες με πλούσιες, ευφάνταστες, δημιουργικές και παιδαγωγικές δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στις επιθυμίες των μικρών και μεγάλων μας φίλων που έχουν έναν και μόνο σκοπό, τον συνδυασμό της γνώσης και της ευρηματικής ψυχαγωγίας.

Ο θεσμός των δημόσιων απογευματινών δραστηριοτήτων συστήθηκε στους δημότες και στις δημότισσες της πόλης πριν από περίπου πέντε χρόνια κι έκτοτε έχει καταστεί η καθημερινή συνήθεια μικρών και μεγάλων. Δίπλα στο έμπειρο και παιδαγωγικά καταρτισμένο προσωπικό, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν τους πνευματικούς και ψυχικούς τους ορίζοντες, θέτοντας σε χρήση τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει καθεμία δομή για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, όπως τα μουσικά όργανα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα όργανα και το υλικό της γυμναστικής κ.α., αλλά και το σύνολο του εποπτικού υλικού που ανοίγει στην παιδική νόηση έναν νέο κόσμο.

Επιπροσθέτως, το σύνολο των δράσεων διεξάγεται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια και την ευρυχωρία, γεγονός που στις μέρες της πανδημίας – και όχι μόνο – κρίνεται αρκετά σημαντικό, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν εκείνον τον αριθμό παιδιών χωρίς να παρεμποδίζεται η ψυχαγωγία αυτών, ενώ παράλληλα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στους παρεχόμενους χώρους μπορεί να προστεθεί και η ύπαρξη του αύλειου χώρου, όπου και λαμβάνει χώρα ένα μέρος των δραστηριοτήτων, κυρίως αυτό της σωματικής διάπλασης των παιδιών και όχι μόνο.

Γενικά, στο ιστορικό των δημόσιων ΚΔΑΠ δύνανται να καταγραφούν πολλές στιγμές, και σίγουρα ένα τμήμα αυτών έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις γιορτές και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους γονείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, φέροντας μονάχα το μήνυμα της αισιοδοξίας, της προσφοράς και της δημιουργικότητας. Άλλωστε, κάτι τέτοιο μαρτυρείται και από τις πολλαπλές συνεργασίες που έχει συνάψει το ΚΔΑΠ με τοπικούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, στηριζόμενο πάντα από τον Δήμο Φλώρινας και από το ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ.

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Φλώρινας είστε όλοι εσείς που το στηρίζετε και το ομορφαίνετε με τις ιδέες σας. Σας περιμένουμε για ακόμα μία νέα χρονιά δίπλα μας, με περισσότερες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες!

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι δωρεάν για όλους, και οι εγγραφές γίνονται μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» (ΕΣΠΑ). Στόχος μας η πολύπλευρη και πολυσχιδής απασχόληση των παιδιών σας μέσα από διασκεδαστικές και ευφάνταστες δραστηριότητες ,εναρμονισμένες στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες!

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385026474 (εσωτ.4).