Κλειστές οι δομές εκπαίδευσης και άθλησης στις Πρέσπες για 14 ημέρες

Σύσκεψη για τον Κορωνοϊό Covid-19 στον Δήμο Πρεσπών

Κλειστές οι δομές εκπαίδευσης και άθλησης στις Πρέσπες για 14 ημέρες

 

Σύσκεψη για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19 που έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας έγινε στο δήμο Πρεσπών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων των Πρεσπών (Αστυνομικό τμήμα, Σχολεία, Παιδικός σταθμός κλπ). Έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου από τους Ιατρούς του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα.

Συζητήθηκαν τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο υγείας και τυχόν ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα.

Ο Δήμος Πρεσπών ανακοινώνει ότι για τις επόμενες 14 μέρες θα παραμείνουν κλειστά πέραν των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και η Δημοτική βιβλιοθήκη και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου. Επίσης αναστέλλονται και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Στάδιο.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: έγινε σαφές ότι τη στιγμή αυτή είναι απαραίτητο αφενός να μην προκληθεί πανικός και αφετέρου να επιδείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να τηρούμε τις συμβουλές του ΕΟΔΥ και των Γιατρών για την υγιεινή και τη γενικότερη συμπεριφορά μας που θα περιορίσουν την διασπορά της νόσου στη χώρα.