Κλιμάκιο καθηγητών πανεπιστημίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής  Μακεδονίας Φλώρινας και του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης, από κλιμάκιο καθηγητών των δύο πανεπιστημίων.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από την καθηγήτρια της Παιδαγωγικής σχολής Φλώρινας  κας Έλενας Γρίβα, τον κ. Παναγιώτη Μπάρκα, πρόεδρο Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, πρώην βουλευτή της ελληνικής μειονότητας και δημοσιογράφο, την κ. Μιμόζα Τσάρκα πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος του  Πανεπιστημίου  Αργυροκάστρου και από διδάσκουσες των αντίστοιχων τμημάτων.

Συζητήθηκαν κοινά θέματα που αφορούσαν στη συνεργασία των δύο πανεπιστημίων. Ανταλλάχθηκαν απόψεις, και καλλιεργήθηκε η ιδέα της κοινής πορείας μέσω πιθανής αδελφοποίησης του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης με το αντίστοιχο μειονοτικό Σχολείο των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, εξελίχτηκε ως  πολλά υποσχόμενη και από τις δυο πλευρές, καθώς συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία των δύο πανεπιστημίων, την ανταλλαγή απόψεων σε παιδαγωγικές πρακτικές που σχετίζονται με τη λειτουργία  των σχολείων που πρόκειται να συνεργαστούν. Συνεργασία που είναι απαραίτητη για την εξάλειψη του αισθήματος  της απομόνωσης του μειονοτικού πληθυσμού και αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών πληθυσμών γενικότερα.

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

 

Ζάχου Ιωάννα