Κοινοτικό Συμβούλιο Αχλάδας: “Ζητούμε να σταματήσει αυτή η άθλια συναλλαγή των δύο παραπάνω εις βάρος των κατοίκων της Αχλάδας”

Το κοινοτικό Συμβούλιο Αχλάδας συνεδρίασε την Κυριακή 7/3/2021 για τις μεθοδεύσεις που δρομολογούνται εις βάρος της ενιαίας Αχλάδας και τον διαμελισμό της αφού για πολλοστή φορά το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και η ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. φτιάχνοντας κλειστές Ημερίδες-Διημερίδες καλώντας όλους τους φορείς της πόλης και ούτε έναν από την κοινότητα Αχλάδας ή άλλον εξουσιοδοτημένο φορέα της.

Ζητούμε να σταματήσει αυτή η άθλια συναλλαγή των δύο παραπάνω εις βάρος των κατοίκων της Αχλάδας.

  • Το λιγνιτωρυχείο Αχλάδας με 15.000 στρέμματα απαλλοτριωμένων εκτάσεων σε βάθος χρόνου (βλέπε έγκριση περιβαλλοντικών όρων Ιούνιος 17/6/2020).
  • Την προσφορά του στην Εθνική οικονομία της χώρας με 1,5 δις ευρώ σε βάθος της λειτουργίας τους με σημερινές τιμές. (σημείωση τα αρχικά αποθέματα ήταν 100 εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη.

Δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά και συναλλαγή των δύο παραπάνω σ’ αυτά που ακούγονται.

Παρακαλούμε την ευνομούμενη πολιτεία να σταματήσει αυτή την συμπεριφορά του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και της Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. και να κληθούν στον διάλογο και οι Εκλεγμένοι φορείς της Κοινότητας Αχλάδας.

Φημολογείται ότι έγιναν δύο (2) κλειστές συναντήσεις και μια επίσκεψη στην Αθήνα από την Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ

  • Το εδαφικό τις 15.000 στρέμματα απαλλοτριωμένες εκτάσεις
  • Τη διαχρονική προσφορά στην τοπική και εθνική οικονομία ύψους 1,5 δις ευρώ και υπόλοιπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Προωθώντας τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της κοινότητας Αχλάδας που με τις πράξεις τους διακυβεύουν: α) την Δημόσια Υγεία των κατοίκων, β) την στατικότατα των οικισμών της Αχλάδας και γ) διαταράσσοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή του οικισμού.

Δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα να φέρεται έτσι στους στυλοβάτες της τοπικής και εθνικής οικονομίας και να δέχεται αυτές τις έκνομες συμπεριφορές.

Υπόψη ότι στις 12 Μαΐου εκδικάζεται η οριστική τιμή Μονάδος στο Εφετείο Κοζάνης για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για την Μετεγκατάσταση του οικισμού. Κάθε άλλη δρομολόγηση θα θεωρηθεί έκνομη.

 

Το παρόν Δελτίο να κοινοποιηθεί στους φορείς της πολιτείας.

Για το Κοινοτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αντωνιάδης Πέτρος